Print

Inghetata de cacao cu mascarpone

Inghetata de cacao cu mascarpone este o reteta cremoasa, un desert gustos, rapid de preparat, gata intr-o ora...Yumiiiiii!
Course Desert
Cuisine usoara
Keyword mascarpone de casa, mascarpone facut din smantana, mascarpone facut in casa, mascarpone reteta simpla
Servings 5 portii
Calories 427kcal
Author Laura

Ingredients

  • 200 gr. mascarpone
  • 200 gr. smantana grasa
  • 100 gr. zahar pudra - este cel mai potrivit pentru ca se topeste mai usor.
  • 2 galbenus de ou
  • 50 ml lapte ­
  • 2 linguri cacao - pentru o savoare de cafea, puteti inlocui cacaua cu o lingurita de ness sau inka.
  • 1 fiola esenta - eu am pus de brandy

Instructions

  • Intr-o carticioara (nu e cantitate mare) am mixat zaharul cu galbenusurile, am adaugat laptele si cacaua, am pus pe foc si amestecand mereu, am obtinut o cremuta care, imediat ce incepe sa se ingroase, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
  • Intre timp, batem intr-un bol smantana de frisca pana se intareste, adaugam mascarpone.
  • Dupa ce s-a racit crema, amestecam totul pana la omogenizare si....la masina de inghetata direct. Era o cantitate cam mare, a trebuit sa o inghet in doua ture.

Video

Notes

Daca nu aveti masina de inghetata, punem la inghetat la congelator intr-o caserola. Ca sa iasa o compozitie cat mai catifelata, fara ace de gheata, trebuie scos doua ore, o data la douazeci de minute, mixam compozitia ca sa fie aerata.