Painici - chifle delicioase, perfecte pentru o gustare sau pentru mic dejun. Prin traditie, scones merg mana in mana cu lemon curd, o crema de lamaie pe care mi-am propus sa o incerc cat de curand. In absenta acesteia, merg perfect cu niste smantana ori nitel unt cu dulceata la mic dejun sau, de ce nu, la gustarea de dupa amiaza cand savuram un ceai fiebinte si aromat. Perfect match!
Prep Time10 minutesmins
Cook Time10 minutesmins
Total Time20 minutesmins
Course: aluaturi
Cuisine: engleza
Keyword: scones, scones cu lapte batut, scones cu lapte batut si ghimbir
Servings: 4portii
Calories: 705kcal
Author: Laura
Ingredients
450gr.fainacernuta
250ml.lapte batut
100gr.untrece, taiat cubulete
1linguritaghimbirras marunt
75gr.zahar tos
1plicpraf de copt
1albus de ouputin batut
1lingurazahar tos
Instructions
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Intr-un lighean mare, amestecam faina cernuta cu praful de copt ghimbirul si un varf de sare, adaugam cuburile de unt rece, zaharul pudra si framantam cu mana pana cand ingredientele incep sa se contopeasca, oricum deocamdata maximul ce-l putem obtine este un aluat cu aspect faramicios.
Turnam si laptele batut si incepem a framanta pana se omogenizeaza.
Presaram faina pe masa si intindem aluatul in asa fel incat sa aiba o grosime de 2 cm si cu un pahar cu gura nu foarte mare, taiem forme in aluat, viitoarele scones.
Tapetam tava cu hartie de copt si asezam acolo cerculetele de aluat, ungem cu albusul de ou usor batut, presaram deasupra zahar tos si bagam la cuptor circa 10 minute, timp in care cresc si se rumenescā¦miam-miam.
Exista tentatia sa le tineti mai mult in cuptor, stiu ca ma facut-o si eu dar prea mult devin prea crocante, in schimb daca stau doar trebuie, abia au o crusta crocanta iar miezul moaleā¦..Un deliciu.
Notes
Anyway, cel mai bine merg calzi se poate si reci dar calzi sunt o nebunie.