Salata de cartofi cu ceapa
Print

Salata de cartofi cu ceapa

O delicioasa salata de cartofi, perfecta in anotimpul rece
Course Salate hranitoare
Cuisine romaneasca
Keyword salata de cartofi, salata de cartofi cu ceapa, salata de cartofi cu ceapa reteta de post, salata de cartofi cu ceapa reteta simpla
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2 portii
Calories 107kcal
Author Laura

Ingredients

  • 200 gr. cartofi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei sau pasta de ardei
  • 1 mana patrunjel verde tocat marunt (sau alta verdeata ce va place)
  • 1 - 2 linguri supa concentrata de pui
  • 1/2 lingurita mustar
  • otet sau suc de lamaie - dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru calit ceapa

Optional

  • alte legume si ingrediente pe care le dorim

Instructions

  • Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 20 minute. 
  • O data fierti, se scurg, se lasa putin sa se racoreasca si se taie cubulete. 
  • Eu una am ars nitel aceasta etapa, taind cartofii direct cubulete pe care le-am pus apoi la fiert in steamer.
  • Cartofii gata pregatiti, luam o ceapa rosie si o taiem in feliute subtiri. 
  • Intr-o tigaie, punem la incins o lingura ulei in care calim ceapa, adaugam ardeiul taiat felii sau pasta de ardei, putina supa de legume (nu mult – o lingura – doua).  
  • O data prajjita ceapa si ardeiul in tigaie, o turnam cu ulei cu tot peste cartofii calzi, adaugam sare, piper si otetul  sau suc de lamaie (toate dupa gust) plus un sfert de lingurita mustar. 
  • Amestecam totul cu atentie ca sa nu zdrobim cartofii. 
  • Adaugam patrunjelul taiat felii si celelalte ingrediente pe care le dorim (eu am pus niste rosii taiate cubulete si o mana de salata verde taiata foarte marunt).
  • Trebuie mentionat ca aceasta salata e musai sa fie gatita cu circa 1/2 de ora inainte de a fi servita la masa si pastrata, pana atunci, acoperita cu un capac sau sub o folie alimentara, pentru a avea timp sa se intrepatrunda toate aromele si gusturile intr-un tot unitar.

Video

Notes

 
Ce alte ingrediente putem folosi in functie de gustul personal, bineinteles:
  • legume: rosii, ridichi, masline, telina, morcov
  • branza: mozzarella, branza feta
  • carne: sunca, peste ( de la conserva, marinat etc), carne de pui taiat subtire
  • seminte: migdale, alune, seminte de floarea soarelui decojite, seminte de susan