Tort Choccocino
Print

Tort Chococcino

Un tort pe cat de simplu pe atat de delicios
Course Desert
Cuisine clasica
Servings 12 portii
Author Laura

Ingredients

Blat

  • 8 linguri zahar (circa 200 gr.)
  • 8 linguri faina cernuta pentru un blat cat mai pufos
  • 8 ou
  • 1 lingura cocoa (asa scrie in reteta dar eu as renunta la ea, destul ca umplutura are culoarea cafelei)
  • 1/2 plic praf de copt

Sirop pentru blat

  • 1 ceasca lapte ­
  • 25 gr. esenta de rom

Crema de mascarpone

  • 500 gr. mascarpone
  • 100 gr. zahar
  • 4 linguri cafea ness puteti inlocui cu cacao, pudra de roscove, inka
  • 25 gr. esenta de rom

Ornarea tortului

  • 250 gr. mascarpone
  • 1 lingura cafea ness
  • 50 gr. zahar

Glazura

  • 150 gr. ciocolata amaruie din care 50 de grame de ciocolata o razuim peste tort si restul topim pe foc
  • 50 gr. unt sau 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1/2 lingura zahar

Instructions

Blat

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri separate.
  • Albusurile le batem spuma pana se intaresc.
  • Galbenusurile le amestecam cu zaharul pana isi maresc volumul si capata un aspect pufos. Tot aici adaugam si faina si praful de copt si le incorporam bine in compozitie.
  • Amestecam cele doua compozitii (cea de galbenusuri si cea de albus) - cu grija pentru ca bulele din spuma de albusuri sa nu se sparga.
  • Tapetam forma de tort (folosesc una maricica de 23 cm diagonala si margini detasabile) cu unt si faina, turnam compozitia si o dam la cuptor.
  • Cand e gata, lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem pe orizontala in doua jumatati egale pe care le insiropam usor cu o ceasca cu lapte aromat cu rom.

Crema de mascarpone

  • Pentru crema, mixam intr-un bol mascarponele cu zaharul la care adaugam, ulterior, cafeaua dizolvata in putina apa si esenta de rom pentru mai multa savoare.

Prepararea glazurii

  • Topim ciocolata pe baie de abur si amestecam restul ingredientelor in ea,pana la omogenizare.

Asamblarea si ornarea tortului

  • Preparam cea de-a doua crema cu care imbracam blatul la fel ca prima crema dar cu cantitatile indicate mai sus la ingrediente. 
  • Radem ciocolata amara deasupra.
  • Picuram cat mai ornamental glazura de ciocolata pentru o aparitie de efect.

Video