Print

Iahnie de conopida

Iahnie de conopida, o reteta vegana/ de post, usor de preparat, cu gust delicat, natural
Course fel principal
Cuisine vegana
Keyword iahnie de conopida, iahnie de conopida reteta simpla, de post
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portii
Calories 71kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 conopida mare
  • 2 ceapa
  • 2 morcovi
  • frunze telina cateva fire
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 -3 linguri untdelemn
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional si recomandat

  • 1 lingura fulgi de drojdie

Instructions

  • Curatam ceapa si morcovii, le spalam si le taiem felii in rondele subtiri. 
  • Conopida o tinem o jumatate de ora in apa rece (pentru a elimina eventualele ...vietati ce salasluiau prin labirintul incalcit al coroanei ei) dupa care o scurgem si o desfacem in buchetele. 
  • Intr-o tigaie neaderenta, sotam in 2 linguri de ulei incins ceapa, morcovii, conopida. 
  • Cand acestea s-au inmuiat nitel, adaugam sucul de rosii si putina apa. Eu storsesem niste rosii sa beau (sunt o maaaaare fana a sucului de rosii), asa ca am pus pulpa care a rezultata dupa ce am stors rosiile plus putin sos de rosii.
  • Adaugam frunzele de telina (eu am pus si nitel busuioc), am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic pana conopida s-a inmuiat. 
  • La servire, am presarat peste mancare si o lingura de fulgi de drojdie.

Video

Notes

Apropo, stiati ca rosia este printre putinele legume care isi imbunatateste calitatea nutritiva prin fierbere, asta se datoreaza pigmentului lycopen, component anti-cancerigen ce se inmulteste la fierbere?