Conopida gratinata
Print

Conopida gratinata

O mancare usoara si delicioasa
Course fel principal
Cuisine frantuzeasca
Keyword conopida gratinata, conopida gratinata la cuptor, conopida gratinata la cuptor in sos Bechamel, conopida in sos Bechamel cu cascaval, gratinata la cuptor
Servings 2 portii
Calories 72kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 conopida – curatata si taiata pe florescente
  • sos Bechamel
  • cascaval ras
  • pesmet

Instructions

  • Spalam conopida, o curatam, o tinem o jumatate de ora in apa.
  • Punem la fiert buchetelele de conopida in apa cu sare. Observatie! Nu exagerati cu fiertul, nu e nevoie decat de cateva minute (maxim 4) pana conopida se opareste putin si incepe sa se inmoaie. Oricum va mai sta nitel si se va mai gati si la cuptor.
  • Intre timp, preparam sosul Bechamel -  click pe link pentru reteta. Am folosit cantitate indicata in reteta de sos, puteti face sosul mai moale sau mai gros in functie de preferinta, eu in cazul unei retete ca cea de fata, prefer o consistenta medie, spre gros dar suficient de lichid cat conopida sa aiba ce absorbi la cuptor.
  • Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
  • Cand sunt gata, le scurgem (lichidul in care au fiert poate fi o baza foarte buna pentru o supica) si le punem intr-o oala (caz in care aprindem cuptorul din timp ca sa-l preincalzim la 180 grade C) sau vas termorezistent.
  • Turnam deasupra sosul bechamel, presaram sare (daca mai e cazul), piper, pesmet (eu n-am pus pentru ca nu aveam in casa :))))))) si cascaval ras deasupra.
  • Bagam la cuptor.....
  • E gata cand cascavalul se topeste si capata o simpatica si usoara nuanta de rumen.
  • O servim imediat.

Video

Notes

Concluzia? O mancarica foarte usoara, simpla si gustoasa. Sa ne fie de bine.