Print

Sos de caramel

O reteta simpla si de efect
Course Sosuri dulci
Cuisine clasica
Keyword sos de caramel, sos de caramel cu smantana
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 6 portii
Calories 259kcal
Author Laura

Ingredients

  • 180 gr. zahar tos, se topeste mai usor
  • 250 ml. smantana grasa nu frisca din aceea vegetala ci smantana de frisca - eu folosesc de la Mandra

Instructions

  • Intr-o craticioara emailata, topim zaharul pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se arda.
  • Culoarea zaharului trebuie sa fie un auriu chihlimbar, prea intunecat incepe sa se arda si va capata un gust amarui.
  • Cand tot zaharul s-a topit, incepem a adauga in craticioara cate un strop de smantana de frisca grasa si amestecam ca sa se omogenizeze cele doua, mai adaugam putina smantana, amestecam si tot asa pana punem toata smantana.
  • Il mai lasam sa fiarba pentru a capata mai multa consistenta. Eu nu-l las prea mult (cam 5 minute) caci imi place sa fie mai fluid.
  • Il punem deoparte si-l lasam sa se raceasca, dupa care il turnam intr-un borcan si-l pastram la frigider.
  • E grozav cu inghetata, frape-uri, prajituri mai simple (gen brownies). E delicios.

Video