Pui cremos cu tarhon
Print

Pui cremos cu tarhon

O mancare lejera si satioasa, perfect condimentata
Course fel principal
Cuisine rapida
Keyword pui cremos cu tarhon, pui in sos cu tarhon
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portii
Calories 477kcal
Author Laura

Ingredients

  • 4 bucati pulpe de pui - 2 ciocanele pe portie circa 2 ciocanele pe portie sau patru piepti de pui
  • 1 bucata ceapa curatata, spalata si taiata marunt
  • 3 catei usturoi curatati si maruntiti
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 1 legatura tarhon taiat marunt - eu n-aveam proaspat asa ca am folosit din cel pus otet, se scoate din borcan si se scurge bine, dupa care se marunteste
  • 90 - 100 ml smantana in cutie, La Dorna, din aceea care are scris pe ambalaj ca este pentru gatit
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions

  • Pregatim puiul: il transam daca e cazul, il saram, il piperam.
  • Intr-o tigaie non-aderenta, ¬†incingem doua-trei linguri de ulei si punem la sotat carnea, ceapa si usturoiul laolalta.
  • Intoarcem puiul des,¬†amestecam ceapa si usturoiul ca sa nu se arda.
  • Cand carnea de pui s-a ¬†rumenit iar ceapa s-a inmuiat, adaugam supa, tarhonul maruntit, dam focul mic si acoperim sa fiarba vreo 10 minute.
  • Dupa 10 minute, verificam daca carnea e facuta (o intepam cu o furculita, daca lichidul ce iasa din ea e limpede, puiul e facut, daca e tulbure si sangeriu, carnea trebuie sa se mai faca).
  • Daca vedem ca e facuta, dam focul tare si putem lasa sa se mai scada lichidul - nu prea mult totusi.
  • Asezonam cu sare si piper, stingem focul si turnam deasupra smantana.
  • Amestecam in asa fel smantana se se amestece cu lichidul in care a fiert puiul astfel incat sosul se se omogenizeze si...... mancarica e gata.

Video