Pui piri piri
Print

Pui piri piri

Retete picanta gatita in stil portughez
Course fel principal
Cuisine portugheza
Keyword pui piri piri, pui piri piri reteta simpla
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours
Servings 4 portii
Calories 150kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 carne de pui intreg
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 caČ›ei usturoi
  • 2 ardei iuti eu am pus pasta de ardei nepicanta
  • 1 lingura boia de ardei dulce afumata
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1 lamaie am folosit jumatate
  • 1 lingura sos Worcester
  • cateva fire de busuioc
  • 1 fir cimbru

Instructions

  • Intai facem marinada: tocam ardeiul iute, ceapa, usturoiul, le asezam intr-o cratita, peste ele presaram boia, adaugam ulei, otet, suc de lamaie, sos Worcester.
  • Dam drumul la foc si incalzim totul pentru doua minute.
  • Tocam marunt niste busuioc si cimbru si le adaugam in marinada pe care apoi am pasat-o cu un blender vertical pana s-a transformat intr-o ...crema omogena.
  • Am taiat puiul in stil fluture (se poate si portiona), il ungem cu marinata pe toate partile, folosind o pensula.
  • Saram, piperam si lasam la frigider sa se marineze minim o ora.
  • Puiul il punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C si il coacem in tava cu pielea in sus, minim 40 minute, timp in care se unge din cand in cand cu restul de marinata.
  • Se verifica daca e facut, intepand carnea intr-un loc - daca lichidul care iasa e limpede, puiul e gata, daca lichidul e mai tulbure, chiar usor sangeriu, mai trebuie lasat in continuare si reverificat peste 10 minute.
  • Pofta buna!

Video