Orez cu prune
Print

Orez cu prune afumate

O reteta traditionala, de post, un deliciu de pe vremea bunicilor.
Course fel principal
Cuisine romaneasca
Keyword mancare cu prune uscate, orez, orez cu prune, orez cu prune uscate, orez cu prune uscate reteta simpla, orez cu prune uscate si ceapa, prune, prune uscate
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2 portii
Calories 3kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 ceasca orez
  • 1 - 2 ceapa
  • 8 - 10 prune uscate si afumate se gasesc in piata sau la magazinele naturiste
  • 2 - 3 linguri ulei
  • sare dupa gust

Instructions

  • Pentru a se gati mai usor, cu o seara inainte, se inmoaie separat, in apa, atat orezul cat si prunele uscate in vase separate.
  • Se taie ceapa feliute si se prajeste usor in putin ulei. Se adauga orezul, prunele, trei cesti de apa (daca ati tinut orezul anterior in apa, sunt suficiente doua cesti), se potriveste cu sare.
  • Se da la cuptor, verificandu-se din cand in cand cat e de facut si adaugandu-se apa la nevoie (nu e nevoie de multe ori si daca puneti, nu multa).
  • Normal, exista si varianta in care puteti gati acest orez pe foc, cand incepe sa dea in clocot, dati focul mai incet si acoperiti, lasandu-l sa fiarba molcom si verificand din cand in cand, prilej cu care mai amestecam putin.
  • Mancarea e gata cand orezul s-a facut iar apa pusa initial s-a evaporat sau absorbit in orez aproape in totalitate.

Video