Scones
Print

Scones – painici pufoase pentru dimineti voioase

Scones, painici pufoase care nu necesita framantare, delicioase si perfecte pentru micul dejun
Course aluaturi
Cuisine engleza
Keyword chifle englezesti, scones
Prep Time 10 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 22 minutes
Calories 353kcal
Author Laura

Ingredients

  • 350 gr. faina + extra pentru intins aluatul
  • 85 gr. unt rece
  • 150 gr. iaurt gras
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri lapte ­ integral
  • 1 lingurita extract de vanilie - n-am avut, am folosit esenta de rom
  • 1 ou batut
  • 1 lingura lapte ­ pentru uns

Instructions

  • Intai, aprindem cuptorul si incingem inauntru o tava de copt la 220 grade C.
  • Intr-un bol, mixez faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul si amestecam pana se omogenizeaza. N-a iesit ce stii ce omogenizat dar nu mi-am facut probleme.
  • Incalzim la microunde timp de un minut iaurtul, laptele si vanilia; daca n-avem la indemana cuptorul cu microunde putem folosi si o tigaie.
  • Facem o gaura in coca din faina cu unt ce tocmai am pregatit-o si turnam acolo laptele cu iaurtul fierbinte si amestecam repede compozitia folosind un cutit. Imediat ce se omogenizeaza, este gata. Nu e cazul sa insistam cu framantatul. Frumusetea acestei retete, este ca cu cat framantam mai putin cu atat ne va iesi mai bine.
  • Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se framanta usor – cat sa se obtina o consistenta fina si moale. Se intinde o foaie cu grosimea de 4 mm.
  • Apoi se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme pe care o dam prin faina inainte de a taia fiecare cerc.
  • Aluatul ramas il adunam, il framantam usor si il intindem din nou – si tot asa pana se termina.
  • Ungem cu oul batut partea de deasupra a formelor decupate, presaram faina in tava de copt fierbinte, asezam painicile.
  • Asa zicea reteta si am vazut ca asa se face dar eu am constatat ca e mai placut sa rup bile de aluat pe care sa le modeley in maini in forma rotunda de chifle. Asa mi-a iesit chifla din poza de prezentare.
  • Se coc 12 minute, pana cresc si devin aurii.

Video

Notes

  • Delicioase cu unt, optional si niste dulceata.
 
  • Sunt grozave mai ales fierbinti sau in ziua prepararii. Daca ne ies mai multe, le putem si congela. Asteptam sa se raceasca dupa ce le-am scos de la cuptor, le sigilam in pungute speciale, scotand aerul din punga, si le bagam la congelator unde le pastram cel mult o luna. Le decongelam la temperatura camerei, apoi le incalzim la cuptor timp de cateva minute.