O reteta de salata clasica, simpla, delicioasa - aici in varianta de post, branza feta/ mozarella am inlocuit-o (cu succes) cu tofu. Orice fel de branza ati folosi restul retetei e la fel.
Prep Time10 minutesmins
Total Time10 minutesmins
Course: Salate
Cuisine: mediteraneana
Keyword: insalata caprese, insalata caprese cu mozzarela, insalata caprese cu tofu, salata caprese, salata caprese cu branza, salata caprese cu mozzarella, salata caprese cu tofu
Servings: 2portii
Calories: 236kcal
Author: Laura
Ingredients
3rosiimari sau10 rosii cherry
2 - 3felii grosutebranza
1fir de busuioc sau alte verdeturi ce va plac.Eu am cumparat de la Billa o cutie vlastari de creson - cei ce se pricep mai mult ca mine spun ca vlastarii sunt o adevarata mina de sanatate, acele mici plantute sunt adevarate bombe de vitamine si nutrienti., stilul clasic
1linguraulei de masline
un strop de otet balsamic
saredupa gust
piperdupa gust
Instructions
Taiem branza - doua trei felii de grosute pe care le tai cuburi de o marime 2cm pe laturi cat sa poata fi luate varful furculitei. Putem folosi mozzarella, feta sau, daca vreti ca salata sa fie de post, branza tofu.
Rosiile spalate si taiate ca pentru salata se toarna intr-un bol, se stropesc cu ulei de masline, se potrivesc la gust cu sare, piper, putin otet.
Adaugam peste rosii si bucatile taiate de branza (tofu in cazul de fata).
Deasupra presaram verdeata (adica, in cazul meu, vlastarii de creson) , amestecam totul cu grija (ca sa nu zdrobim ingredientele) - asta pentru un plus de omogenizare si gata: avem o minunata gustare - nu pot sa spun ca tine de foame prea mult dar e gustoasa si plina de sanatate.