Marinata de vinete
Print

Vinete marinate

O reteta de marinata de vinete, o garnitura ce serveste perfect vara pe post de muratura ad-hoc
Course Garnituri
Cuisine mediteraneana
Keyword Vinete marinate
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portii
Calories 183kcal
Author Laura

Ingredients

  • 2 vinete mari
  • 30 g stafide adica - in medie - o lingura cu varf
  • 1 - 3 ardei iuti taiati marunt
  • 50 g muguri de pin prajiti, doua linguri cu varf
  • zeama de lamaie
  • 3 cuisoare
  • 15 ml otet
  • 3 dafin
  • ulei de masline

Instructions

  • Am feliat vinetele subtire, am pus o foaie de copt intr-o tava si le-am asezat peste.
  • Am stropit cu niscaiva ulei de masline si am dat la cuptorul preincalzit pana cand s-au patruns. Le-as fi putut si intoarce dar nu e obligatoriu.
  • Intr-un bol mai mult plat decat adanc (pentru ca vinetele sa ajunga cat mai usor in contact cu marinata), am amestecat restul ingredientelor: oi de dafin, cuisoare, stafide, mugurii de pin, ardei iute murat (care nu pisca deloc altfel aveam sanse minuscule spre zero sa guste baietii), am adaugat sare, piper, ulei de masline.
  • Am adaugat vinetele coapte vinetele in bolul cu marinata si le-am amestecat cu sosul bine bine.
  • Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam deoparte cel putin o ora inainte de a le servi.

Video

Notes

Eu am gatit jumatate din cantitatea de mai sus.
In reteta originara era si otet, eu n-am pus, considerand ca sucul de lamaie e suficient. Voi puteti sa puneti si otet daca doriti.