Print

Vinete umplute in stil oriental

O reteta de inspiratie orientala savuroasa
Course fel principal
Cuisine orientala
Keyword reteta simpla, vinete cumplute in stil oriental la cuptor, vinete umplute, vinete umplute cu carne cu arome in stil oriental, vinete umplute cu carne in stil oriental, vinete umplute in stil oriental
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 portii
Calories 552kcal
Author Laura

Ingredients

  • 4 vinete mici
  • 2 ceapa verzi
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr. carne tocata
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 200 gr. orez fiert - poate fi inlocuit cu cuscus, quinoa etc. dupa preferinte
  • 2 ardei grasi de preferinta de culori diferite dinmotive de estetica a produsului final
  • 2 rosii
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • cateva frunze de busuioc
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 125 ml. supa concentrata de pui
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions

  • Pregatim toate ingredientele: vinetele se taie in doua pe lung, se scobesc de miezul care acesta l-am taiat mai marunt. Tocam marunt usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Taiem cuburi pulpa de rosii si scoatem cotorul ardeilor grasi, ii curatam de seminte si ii taiem marunt.
  • Incingem cuptorul la 180 grade C.
  • Intr-o tigaie neaderenta (eu am folosit wokul), am incins 2 linguri ulei si am calit vinetele, ceapa, usturoiul, am adaugat carnea, chimenul, boia, orezul, ardeiul gras, se mai
  • fierb la foc iute 3 minute dupa care punem rosiile taiate, patrunjelul si busuiocul, sucul de lamaie, am potrivit la gust cu sare si piper.
  • Am pus jumatatile de vinete scobite intr-un vas termorezistent.
  • Am umplut cavitatile din vinete cucompozitia de mai sus, am turnat supa in vas si am bagat la cuptor unde am lasat sa se patrunda pentru o jumatate de ora, pana cand vinetele se inmoaie.

Video