Print

Rata cu vin alb si rozmarin

Rata in vin alb cu rozmarin, o reteta clasica de friptura inabusita, a carei savoare si gust delicios sta in calitatea si prospetimea ingredientelor
Course fel principal
Cuisine clasica
Keyword rata cu vin alb si rozmarin
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 6 portii
Calories 696kcal
Author Laura

Ingredients

  • 1 kg rata
  • 2 - 3 crengute rozmarin
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 pahar apa
  • 100 ml vin alb sec
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare

Instructions

  • Curatam rata, o taiem in bucati.
  • Pregatim o tigaie in care turnam ulei si un praf de sare.
  • Cand uleiul s-a incins, prajim la foc iute bucatile de rata. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem pepartea cealalta
  • Dupa ce s-au rumenit, adaugam rozmarinul,usturoiul si 50 ml vin alb, punem un capac peste tigaie si lasam sa se prepare inabusit,la foc mediu.
  • Dupa un sfert de ora, adaugam si restul de vin, apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana cand carnea e facuta. Daca e nevoie, intre timp mai adaugati apa din cand in cand.
  • Servim carnea de rata cu o garnitura de cartofi la cuptor sau cu orez sau...cu ce vreti voi.
  • Pofta buna!

Video

Notes

Putem lasa rata taiata bucati intr-un castron, cu 2 crengute de rozmarin, 3 catei de usturoi zdrobiti si 500 ml vin rosu, 2 foi de dafin, boabe de piper negru. Marinam rata peste noapte in acest amestec iar a doua zi o preparam conform retetei de mai sus, folosind vinul de la marinada strecurat in prealabil.