Supa- crema de dovleac
Print

Supa – crema de dovleac

O supa - crema de toamna, cremoasa,cu textura catifelata si arome de mangaiat stomacul
Course Supe si ciorbe
Cuisine clasica
Keyword supa crema de dovleac, supa crema de dovleac cu busuioc
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4
Calories 160kcal
Author Laura

Ingredients

  • 500 gr pulpa de dovleac
  • 1 ceapa
  • 500 ml supa concentrata de pui clara
  • 200 ml lapte ­
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • nucsoara
  • 4 linguri smantana
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri unt
  • crutoane de casa
  • piper dupa gust

Instructions

  • Taiem dovleacul, il curatam de seminte, il decojim. Nu este o operatiune tocmai usoara dar cu rabdare....
    Supa- crema de dovleac
  • Curatam si taiem ceapa marunt.
  • Incingem uleiul intr-o oala, adaugam ceapa si o calim cateva minute, apoi dovleacul taiat bucati. Mi lasam cateva minute.
  • Adaugam supa, foaia de dafin, sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu vreo jumatate de ora.
  • Cand pulpa de dovleac s-a inmuiat, luam supa de pe foc, scoatem foaia de dafin, am adaugat laptele si am pasat totul cu un mixer vertical ( daca nu aveti, o sita e utila).
    Supa- crema de dovleac
  • Punem supa pasata din nou pe foc pana da in primul clocot, potrivim cu sare, piper, nucsoara.
  • Servim in boluri laolalta cu crutoanele, o lingura de ulei (eu am folosit ulei de susan) picurata peste supa si niste smantana.
  • Cum o asemenea supa cremoasa, cere crutoane, aici aveti reteta pas in pas cum se le preparati acasa. Nu e deloc greu si o puteti face in timp ce preparati supa.

Video