Print

Somon in stil asiatic cu legume la wok (reteta video atasata)

O reteta sanatoasa, rapida, cu iz exotic, oriental
Course fel principal
Cuisine usoara
Keyword somon cu legume la wok, somon rapid in stil asiatic
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portii
Calories 95kcal
Author Laura

Ingredients

  • 4 fileuri somon
  • 500 gr mix de legume verzi - eu am folosit mixul Edenia amestec wok care contine nap galben, broccoli, morcovi, castane de apa, porumb baby
  • 1 catel usturoi taiat felii subtiri
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2 lingura ulei vegetal plus un strop ulei de susan pentru un plus de aroma
  • 3 linguri sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lamaie

Instructions

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
  • Pregatim tava pentru copt pestele, ungand-o cu ulei. Eu am pus si foaie de copt pe care am uns-o cu ulei - mi se pare mai usor de manuit cand e pestele gata.
  • Taiem fileurile sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune (pentru o coacere uniforma).
  • Asezam fileurile intr-o tava.
  • Facem un amestec din sos, amestecand sosul de stridii cu sosul de soia la care adaugam o lingura de miere.
  • Ungem feliile de somon cu o pelicula subtire din acest sos.
  • Bagam la cuptor si coacem circa 20 minute pana prinde culoare.
  • Intr-un wok, incingem uleiul, calim usturoiul un minut.
  • Adaugam legumele Edenia direct din punga (nu necesita decongelare). Amestecam.
  • Adaugam pasta de ardei si sosul ramas de la peste.
  • Se caleste totul inca cateva minute.
  • Legumele se servesc cu fileurile de somon, asezonate din belsug cu suc de lamaie pentru un plus de prospetime.

Video

Notes

Cand le veti scoate de la cuptor, veti vedea ca fileurile de somon au usoare depuneri albe. Este albumina care este doar...inestetica, daca va deranjeaza, o puteti inlatura inainte de a servi pestele.