Servim rulada cu sos de lapte si piure de cartofi . Delicioasa!
Prep Time40 minutesmins
Cook Time1 hourhr
Total Time1 hourhr40 minutesmins
Course: fel principal
Cuisine: clasica
Keyword: rulada de pui, rulada de pui in sos de lapte
Servings: 6portii
Calories: 311kcal
Author: Laura
Ingredients
500gr.carne de puidezosata si fara piele - poate fi piept de pui, eu am preferat copanele pe care le-am dezosat, am inlaturat pielea si le-am taiat bucati.
250gr.pasta de carnati
2ou- eu am folosit un ou si o lingura de fulgi de drojdie
4linguriparmezan
lapte
1linguritazeama de lamaie
1linguritaunt
1lingurafainasau amidon
frunze de busuioc sau patrunjel
saredupa gust
piperdupa gust
Instructions
Rulada de pui
Am inceput prin a toca carnea de pui - am folosit blenderul si pe alocuri, mi-au mai ramas mici bucatele de carne mai intregi, nu m-au deranjat, caci ma gandeam ca nu vor fi o problema in rulada. Ba chiar ar semana cu salamul cu sunca din comert.
Am inlaturat pielita de la carnati, am pus carnea intr-un lighenus mai mare si am amestecat-o cu carnea tocata de pui.
Compozitia e moale si lipicioasa, cu mainile umede, ii dam forma de rulada, ajutindu-ne de o folie de aluminiu (sau de una transparenta, de plastic).
Am adaugat oul (si fulgii de drojdie), parmezanul, am asezonat cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce i-am dat forma, o bagam la congelator pentru 30 de minute.
Ca variatie, in interiorul ruladei poate fi pus un carnat sau un morcov in jurul careia sa se aseze carnea tocata, ar arata interesant desi probabil nu i-ar schimba cu mult gustul. Daca am pune oua fierte, mai ca reteta asta ar incepe sa semene cu un drob.
Incingem niste ulei in tigaie antiaderenta si prajim rulada pe ambele parti. Aveti grija cand o intoarceti sa nu se rupa, mie era cat pe ce sa mi se intample, asa-mi trebuie daca n-am urmat sfatul Laurei sa folosesc doua palete.
Cand a prins crusta pe exterior, pe ambele parti, am pus-o pe sita din oala minune.
Am acoperit cu lapte pana la jumatatea inaltimii sale, am sigilat cu capacul si am pus-o la fiert - 10 minute de cand incepe sa elibereze presiune prin supapa.
Bineinteles, o varianta la fel de buna este sa bagam rulada la cuptor intr-o tava, sa turnam laptele, sa punem un capac sau o folie care sa sigileze toti aburii inauntru si sa coacem la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit. Cred ca sfatul legat de faptul ca folia de aluminiu sa nu atinga carnea are legatura cu eventualele efecte mai putin sanatoase care le implica gatitul cu folie de aluminiu.
Scoatem tava, desigilam, intoarcem rulada, intindem iar folia peste tava si mai bagam la cuptor pentru inca 30 de minute.
Luam folia de deasupra si lasam sa se coaca ca sa faca o apetisanta crusta. Acestea sunt pretioasele sfaturi ale Laurei, eu care-s mai ....comoda, n-as intoarce rulada dupa o jumatate de ora, as lasa-o pentru o ora sa se coaca sigilata dupa care as inlatura folia si as mai lasa inca 20 de minute sa faca crusta.
Sosul de lapte
Filtram zeama lasata de rulada cat s-a gatit si o mixam cu suc de lamaie si o lingurita unt topit.
Amestecam amidonul cu doua trei linguri din acest amestec pana se omogenizeaza ingredientele. Procedand astfel evitam mai usor formarea de cocoloase.
Turnam inapoi in sosul pus intr-o craticioara.
Punem pe foc, amestecand pana da in clocot si se ingroasa, dupa care se aseaza in sosiera pentru a fi servit alaturi de rulada.