Prajitura de cacao
Print

Prajitura cu cacao

Prajitura cu cacao, o reteta foarte simpla de pandispan tavalit in zahar pudra - o reteta delicioasa si nepretentioasa
Course Desert, Prajitura de casa
Cuisine usoara
Keyword pandispan simplu cu cacao, prajitura cu cacao, prajitura de cacao, prajitura simpla de cacao, prajitura simpla si buna
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Servings 12 bucati
Calories 293kcal
Author Laura

Ingredients

  • 6 ou
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 - 3 linguri cacao eu am pus doar o lingura caci vroiam sa-I dau si lui Andrei pe care nu -am obisnuit pana acum cu cacao
  • zahar pudra

Instructions

  • Aprindem cuptorul sa se preincalzeasca la 180 grade C.
  • Cantarim cantitatea necesara de zahar.
  • Jumatate din cantitatea de zahar (adica 150 gr.) o adaugam incet, lingura cu lingura, intr-un bol peste untul taiat cuburi in timp ce le mixam constiincios.
  • Cand am integrat toata cantitatea da zahar dorita, mai luam un bol (curat si uscat) si incepem sa separam, unul cate unul, ouale. In bol, pastram albusurile in timp ce galbenusurile le adaugam in compozitia cu unt – dar treptat, galbenus cu galbenus - nu adaugam un galbenus nou pana ce anteriorul nu a fost integrat.
  • Se bat albusurile spuma teapana cu restul de 150 gr. de zahar.
  • Cantarim cantitatea necesara de faina in care amestecam praful de copt si cacao dupa care cernem totul prin sita.
  • O adaugam in crema de unt, amestecand sa se omogenizeze.
  • Tusa finala: amestecam crema de unt cu albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura de lemn in cerc de jos in sus pana cand cele doua compozitii se omogenizeaza - cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
  • Tapetam o tava cu unt si faina, turnam crema de pandispan si o nivelam usor. O bagam la cuptor, la foc mediu, 30 de minute cica, mie mi-a trebuit mai mult s-o vad gata, poate era focul mai incet, oricum esential este sa nu deschideti usa cuptorului in primele douazeci de minute ca sa nu se lase coca.
  • Verificam daca e facuta folosind o scobitoare pe care o infigem in prajitura. Daca betisorul este curat, prajitura e gata, daca observam o urma de aluat o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar.
  • Cand e gata, o scoatem din cuptor, o lasam doar putin sa se racoreasca, dupa care o taiem cuburi cat e calda si scoatem una cate una bucatile pe care le tavalim intr-o “baie” de zahar pudra. Musai sa facem asta cat e calda ca sa adere bine zaharul de coca.
  • Le aranjam pe platou, daca avem rabdare asteptam sa se raceasca et voila – o bunatate de bunatate.

Video