Cannelloni umpluti cu carne tocata
Print

Cannelloni umpluti cu carne tocata

O reteta de inspiratie italiana, aromata si sofisticata
Course fel principal
Cuisine italiana
Keyword cannelloni cu carne tocata, cannelloni cu carne tocata si sos Bechamel
Servings 4 portii
Calories 1169kcal
Author Laura

Ingredients

  • foi de cannelloni

Pentru sosul Bechamel - 500 ml din care 200 ml pentru umplutura de carne si 300 ml pentru asamblarea finala.

  • 50 gr. unt
  • 50 gr. faina
  • 600 ml. lapte ­

umplutura de carne

  • 400 gr. carne de vita tocata
  • 400 gr. carne de porc tocata sau inca 400 grame de carne de vita tocata daca nu mananci carne de porc
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 frunza dafin
  • 5 linguri vin alb optional
  • 85 gr. cascaval razuit fin, Parmigiano Reggiano daca aveti
  • 200 ml. sos Bechamel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

sosul de rosii

  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 680 ml. piure de tomate
  • cateva frunze de busuioc
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

asamblarea finala:

  • 300 ml. sos Bechamel
  • 35 gr. cascaval ras fin

Instructions

Preparare umplutura

  • Incingem 3 linguri de ulei de masline extra virgin intr-o tigaie, adaugam ceapa tocata si se prajim pana se inmoaie.
  • Adaugam carnea tocata  si o frunza de dafin, amestecam bine cu o lingura de lemn.
  • Cand carnea s-a rumenit, adaugam vesel vinul alb si mai lasam la fiert inca zece minute pe foc mediu.
  • Luam de pe foc si punem deoparte sa se raceasca.

Sosul de rosii

  • Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o oala, laolalta cu ceapa tocata si le prajim pana se inmoaie ceapa.
  • Adaugam piureul de tomate/ bulionul, sarea, piperul si frunzele de busuioc.
  • Acoperim si gatim la foc mic 20 de minute.
  • Punem deoparte si se raceasca.

Sos Bechamel

  • Topim untul pe foc mic, adaugam faina, amestecam si lasam sa se prepare doua minute fara a se colora.
  • Luam de pe foc, turnam tot lichidul fierbinte (laptele sau supa) dintr-o data, batem viguros cu un tel pentru a amesteca lichidul, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pe foc, pentru un minut, luam de pe foc si adaugam sarea si piperul dupa gust.
  • Iar eu pun si nucsoara - e optional dar eu sunt dependenta :))))))))))

Definitivam umplutura...

  • Amestecam cu carnea tocata fiarta cu 200 ml de sos bechamel si 35 gr cascaval ras fin.
  • Potrivim la gust cu sare, piper.

Asamblare cannelloni cu carne

  • Punem o oala mare cu apa sarata pe foc si cand da in fiert, punem foile de paste in ea timp de 1 minut. Eventual facem acest lucru în ture ca sa nu fie ingramadite si sa se lipeasca intre ele.
  • Le scoatem cu o lingura cu fante si le punem pe un prosop curat sa se raceasca.
  • Luam o foaie de paste fiarta si punem umplutura de-a lungul laturii lungi a dreptunghiului.
  • Rotim pentru a-i da forma cilindrica de cannelloni.
  • Facem acest lucru pentru toate dreptunghiurile de paste, le asezam pentru copt intr-un vas suficient de mare cat sa se potriveasca si sa incapa bine si le ungem cu ulei.
  • Turnam deasupra sosul de rosii si 300 gr. sos bechamel - sa avem grija ca sosurile sa acopere toate cannelloni, mai ales la colturi. Presaram cascaval si e gata de bagat la cuptor.
  • In mod normal, cuptorul trebuie sa fie preincalzit la foc moderat 180 ° C / gaz marca 4 pentru 20 de minute, eu nu l-am preincalzit pentru ca am folosit vasul yena.

Video