Paste Luigi
Print

Paste Luigi

O reteta vegana, satioasa si usor de pregatit
Course fel principal
Cuisine vegana
Keyword paste cu ciuperci si nuca reteta de post, paste Luigi, paste Luigi cu ciuperci si nuca, paste vegane cu ciuperci si nuca
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1 portie
Calories 308kcal
Author Laura

Ingredients

  • 50 gr. paste fainoase o portie
  • 250 gr. ciuperci
  • 2 - 3 catei usturoi
  • 3 linguri pesmet ras foarte fin
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2- 3 linguri ulei dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • frunze de spanac
  • frunze de busuioc
  • seminte de tot felul (nuci, pin, fistic etc) etc.

Instructions

  • Punem la fiert apa cu sare intr-o oala.
  • Cand incepe sa fiarba, turnati si pastele, cand sunt gata (vedeti pe ambalaj timpul de fierbere), le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem deoparte.
  • Cat fierb pastele, incingem o tigaie neaderenta pe foc si punem la rumenit semintele de susan, amestecam tot timpul asta si cand incep sa prinda doar putina culoare si aroma, le luam de pe foc sa nu se arda.
  • Asteptam putin sa se raceasca dupa care le maruntim in rasnita. Recunosc ca n-am fost foarte silitoare la partea asta, mie imi plac semintele de susan (cat mai) intregi in mancare.
  • Curatam usturoiul si-l zdrobim in mojar.
  • In tigaia in care am incins susanul, adaugam ulei iar cand acesta se incinge, punem si usturoiul, busuiocul si ciupercile si orice alte ingrediente doriti voi optional sa mai adaugati.
  • Le lasam sa se caleasca nitel dupa care adaugam pastele si amesteca toate laolata ca sa se intrepatrunda ingredientele si sa-si fure aroma una de la alta.
  • Turnam in ploaie fina pesmetul si sarea, amestecam din nou.
  • Acum mancarica e gata.
  • Trebuie doar s-o portionam in farfurii si sa presaram deasupra susan, inca putin pesmet si niscaiva verdeata pentru un plus de prospetime.

Video