|

Vita crocanta si picanta

Luna aceasta, la provocarea Virtual Hugs, sunt gazda deci mai tarziu nitel (spre mijlocul lunii), veti vedea si o parada. Si m-am simtit tare generoasa, asa ca am hotarat sa imbratisez o redactie intreaga: Good Food. Este una din revistele pe care o cumpar lunar si ma inspira. Imi place ca incurajeaza creativitatea, retetele lor sunt foarte versatile, asa incat ce am incercat de la ei, n-a fost aproape niciodata respectat intru totul si am adaptat propriului gust. Asa a fost cazul si acestei retete – Vita crocanta si picanta, varianta originara o gasiti aici.

Ar mai fi de precizat ca in cazul carnii de vita si de manzat, inainte de a o prepara, prefer sa o fragezesc nitel ca sa fie mai usor de gatit. Cele doua metode pe care le cunosc eu pana acum este: tinerea carnii in albus de ou crud pentru o ora (se va forma o pelicula pe carne si o va face crocanta la exterior si frageda la interior) sau inmuierea carnii in lapte pentru cateva ore (truc invatat de la soacra mea). Acestea fiind zise….sa gatim:

Vita crocanta si picanta rapida

Vita crocanta si picanta

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta savuroasa in stil oriental
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 50 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie asiatica
portii 4 portii
calorii 482 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 350 gr. antricot de vita taiat in fasii subtiri
  • 2 lingurite amestec chinezesc de 5 condimente cumparat de la un magazin naturist
  • 3 linguri amidon
  • 1 ardei gras rosu curatat si taiat fasii subtiri
  • 1 ardei iute rosu feliat subtire - eu n-am pus, destul ca am pus pasta de ardei iute
  • 1 ceapa verde daca se poate eu am pus ceapa normala feliata
  • 2 catei usturoi curatati si maruntiti
  • 1 lingurita praf de ghimbir eu n-am mai pus
  • 4 linguri otet de orez sau de vin alb eu am pus numai doua linguri, asta este proportia care se potriveste gustului meu voi testati si hotarati
  • 2 linguri sos de ardei iute -boia picanta daca n-aveti pasta
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 ceasca bulion de rosii
  • 100 ml. ulei

optional

  • taitei de orez, orez sau alta garnitura cu care sa serviti carnea.

Mod de preparare
 

  • Carnea taiata felii se amesteca intr-un bol cu amidonul si condimentul 5 condimente chinezesti.
  • Intr-o tigaie antiaderenta (ideal ar fi un wok), incingem uleiul si punem la calit carnea, rumenind-o pe toate partile.
  • Adaugam ardeiul, jumatate de ardei iute, ceapa, usturoiul.
  • Calim cateva minute, pana se înmoaie.
  • Intr-un bol, amestecam otetul, sosul de soia, sosul dulce de ardei iute si sosul de rosii si le punem peste ingredientele din tigaie.
  • Lasam sa se prepare, amestecand ca sa se omogenizeze ingredientele cu sosul abia turnat.
  • Inainte de al lua de pe foc, potrivim la gust daca mai e nevoie: sare, zahar, piper. S-ar putea sa nu mai fie nevoie dar e bine sa verificam.
  • Se poate servi cu taitei sau cu orez simplu sau cu alta garnitura ce va place. Eu am mancat-o cu pireu de cartofi si o salata crocanta de morcovi.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Vita crocanta si picanta rapida1

Mai tarziu din resturi, am incropit un delicios sandwich peste care am presarat si niste fulgi de drojdie si niste frunzulite de busuioc. Ma gandeam ca ar merge perfect si niste lastari verzi dar n-aveam la indemana.

Delicios!

Vita crocanta si picanta rapid1a

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.