Vinete umplute in stil oriental

Vinete umplute in stil oriental, o reteta cu iz exotic, cu o umplutura de carne tocata si legume, fin si mestesugit condimentata pentru o aroma subtila si un gust deosebit.

Vinete umplute in stil oriental

S-a mai racit afara, asa ca am profitat de asta ca sa aprind cuptorul si sa gatesc aceste aromate vinete umplute  in stil oriental. Savoarea unui astfel de preparat sta in ingredientele proaspete, verdeturile si condimentele potrivite. Ce ziceti, nu va tenteaza?

Simplu si gustos. Aceasta nu este prima reteta cu vinete umplute de pe blog, daca va intereseaza, va invit pentru inspiratie sa vedeti nitel aceste vinete umplute cu sunca si cascaval sau celebrul si traditionalul preparat vegetarian, Imambayaldi.

 

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Vinete umplute in stil oriental

O reteta de inspiratie orientala savuroasa

Tip de reteta fel principal
Bucatarie orientala
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
portii 4
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • 2 cepe verzi
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr. carne tocata
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia
  • 200 gr. orez fiert - poate fi inlocuit cu cuscus, quinoa etc. dupa preferinte
  • 2 ardei grasi de preferinta de culori diferite dinmotive de estetica a produsului final
  • 2 rosii
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • cateva frunze de busuioc
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 125 ml. supa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Pregatim toate ingredientele: vinetele se taie in doua pe lung, se scobesc de miezul care acesta l-am taiat mai marunt. Tocam marunt usturoiul. Ceapa verde se taie rondele. Taiem cuburi pulpa de rosii si scoatem cotorul ardeilor grasi, ii curatam de seminte si ii taiem marunt.
  2. Incingem cuptorul la 180 grade C.
  3. Intr-o tigaie neaderenta (eu am folosit wokul), am incins 2 linguri ulei si am calit vinetele, ceapa, usturoiul, am adaugat carnea, chimenul, boia, orezul, ardeiul gras, se mai
  4. fierb la foc iute 3 minute dupa care punem rosiile taiate, patrunjelul si busuiocul, sucul de lamaie, am potrivit la gust cu sare si piper.
  5. Am pus jumatatile de vinete scobite intr-un vas termorezistent.
  6. Am umplut cavitatile din vinete cucompozitia de mai sus, am turnat supa in vas si am bagat la cuptor unde am lasat sa se patrunda pentru o jumatate de ora, pana cand vinetele se inmoaie.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

168 Shares
Share67
Pin100
+11
WhatsApp