Vinete umplute
|

Vinete umplute

Vinete umplute, reteta simpla de vinete cu umplutura de oua, sunca, cascaval, legume, gatita la cuptor.

Vinete umplute

N-am gatit pana acum genul asta de reteta. Dar mancarica asta a avut succes atat la mine cat si la nazdravanii mei care au haplit la ea fara mofturi de vreun fel. A durat cam mult sa se faca la cuptor. Eu o luasem de buna ce scria in Secretele Bucatariei de unde am reteta asta – cica e gata in 30 de minute. Dar s-ar putea sa fie vina mea, poate mai trebuia sa scurg vinetele.

Si pentru ca tot vorbim de o reteta de vinete umplute,  aici aveti o  reteta vegana de vinete, celebrul Imambayildi. Iar aici aveti o reteta de vinete cu carne tocata, condimentata in stil oriental.

Vinete umplute – reteta completa, printabila

Vinete umplute

Vinete umplute

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de vinete umplute cu ou, sunca si cascaval
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 8 portii
calorii 186 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 vinete medii
  • 2 ou
  • 150 gr. sunca presata
  • 150 gr. cascaval ras
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare
 

  • Spalam vinetele, le taiem in jumatate pe lungime, le presaram cu sare si le lasam o jumatate de ora. 
  • Se mai inmoaie si lasa apa.
  • La spalam de sare. 
  • Le punem la fiert 5 minute intr-o oala incapatoare. 
  • Le lasam deoparte sa se scurga de apa.
  • Intre timp, taiem ceapa si ardeiul gras marunt marunt si le punem la calit in wok cu putin ulei. 
  • Scoatem miezul vinetelor cu o lingurita, le tocam marunt si le adaugam la calit cepei si ardeiului.
  • Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca putin dupa care le amestecam cu sunca presata taiata marunt, ouale batute ca pentru omleta, patrunjel tocat, jumatate din cantitatea totala de cascaval.
  • Potrivim totul la gust cu sare si piper.
  • Cu aceasta umplutura, umplem carcasele moi de vinete, le punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. 
  • Deasupra presaram restul de cascaval. 
  • Bagam cuptorul incins. 
  • E gata cand umplutura s-a inchegat frumos si a prins o crusta ….sanatoasa si rumena.

Notite bine de stiut

  • Eu am mancat cu nitel iaurt drept sos, nazdravanii mei au preferat ketchup-ul. Se pare ca ambele variante sunt potrivite dupa gustul fiecaruia.
  • Cica ar fi foarte bune si reci, nu pot sa spun deoarece la noi n-a mai ramas nici un rest pe care sa putem testa.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

12 Comments

  1. Maria, asta e si un vis de al meu, sa scriu un roman, e cam indepartat visul asta acum dar sigur o sa-ti urmaresc romanul tau. E foileton, nu?

  2. Merci! A durat mult sa fac prima postare. Inceputul e greu de facut. M-am gandit sa fie un roman de fictiune, dar nu 100 la 100. Am luat de exemplu cartile de Alexandre Dumas. Nu stiu ce titlu sa-i dau cartii. Am inceput de mai multe ori cate o carte, dar nu am fost satisfacuta deoarece trebuia sa scot multe foi pe care sa le pun in ordine.

Dă-i un răspuns lui casutalaurei Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.