blank

Va ganditi deja la Paste? Eu da.

Later Edit: Dragi cititori, despre organizarea gospodareasca si toata pregatirea ce o presupune pentru un crestin apropierea Sfintelor Pasti, am scris in multe randuri. Dar a venit un moment in care toate incercarile de organizare au atins acel punct de echilibru in care-ti spui: ”Asta este tot ce-mi trebuie.”

Ideile din postarea de mai jos definesc cel mai bine principalele directii pe care le urmaresc atunci cand ma pregatesc sufleteste si gospodareste pentru apropierea Sfintelor Pasti. Foarte probabil ca postarile mele de acum incolo pe tema pregatirilor prepascale vor urma constiincios directivele de mai jos. Sper sa gasiti idele mele de folos si sa va ajute sa va conturati propria optiune de viata in stil crestin. Doamne ajuta! (12.10. 2015)

„Insotitorii lui Hristos” este o noua rubrica – o rubrica de pregatiri prepascale. „Ohoooo, o sa ziceti, dar mai este pana atunci….” Mai e o luna si un pic.

Ca o fire dezorganizata ce sunt (dar ma tratez….cu liste:))), am constatat ca de maaaaare ajutor este sa ai un plan pentru ca sarbatoarea sa nu devina un prilej de zapaceala, stress si munca pana-ti rupi oasele. Ci si un prilej pentru  bucurie veritabila si regasire, conectarea necesara cu Dumnezeu, analiza asupra propriei vieti, a directiei spre care aceasta se indreapta, asupra prioritatilor din viata noastra.

Lumea din ziua de astazi incepe e ne fura tot mai des  clipele de ragaz. Multe stressuri inutile, obligatii aiurea, tehnologie coplesitoare ce narcotizeaza in egala masura creierul si sufletul…..

Este nevoie de trevzie din partea fiecarui om asupra propriei stari. Si de nitica hotarare pentru a nu te lasa dus de valul hipnotic contemporan si a te intoarce spre tine insuti.prepascale1

Asa ca mi-am facut un plan (strategie i-ar spune….expertii) in patru puncte spre care sa-mi canalizez energiile in perioada viitoare.

  • preocuparile spirituale.

Le pun in primul rand. Tocmai pentru ca vartejul lumii contemporane tinde sa le ingramadeasca intr-un coltisor uitat pentru a face loc neesentialului. Deloc surprinzator, vreau sa citesc din Biblie. Zilnic macar un capitol. Tot zilnic sa aleg un scurt verset si sa-l analizez, sa cuget la el cum s-ar zice. Adica sa meditez si sa trag niste concluzii cu aplicabilitate practica. Hmm, aici „zilnic” s-ar putea sa fie o provocare prea mare. Unele texte ma pot preocupa mai mult timp pur si simplu pentru ca se adreseaza unei parti din mine care tanjeste vindecare.

  • vreau sa postesc. 

Alimentar si comportamental. Pentru mine perioada postului este una de explorare, descopar noi ingrediente si retete, retete vegetariene. Ma feresc de preparatele dubioase din comert (gen pateuri la cutie sau carnati vegetarieni). Ma axez pe legume de tot felul si pe salate (mai ales cele radacinoase). Postul religios este insa mult mai mult decat un post alimentar.

  • vreau sa ma spovedesc.

  • sa ma organizez gospodareste.

  1. curatenia, organizarea meniului,
  2. alcatuirea listei pentru Paste, lista de felicitari si cadouri,
  3. lista de activitati prepascale cu copii (eventual niste chestii dragute si nepretentioase gen coronite) si niste scurte lectii despre Sfintele Pasti cu cei mici.

Cam asta ar fi listuta mea pentru urmatoarea luna si jumatate. Voi ce ganduri aveti?

Pentru jurnalul gospodaresc din prima saptamana a lui martie vedeti aici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.