Unt aromat

Unt aromat – un unt cu arome care, gatit cu alte ingrediente sau adaugat peste mancaruri fierbinti, se topeste adaugand un plus de aroma preparatului final.

Unt aromat

Aceasta reteta de unt aromat este perfecta si pentru a da o tusa finala diverselor retete – topiti o bucata de unt deasupra unui bucati de friptura si aromele vor patrunde in carne, de asemenea se poate topi niste unt peste  pireu de cartofi sau peste niste paste fierbinti cu putina apa in care au fiert pastele si se va emulsifica obtinand un sos instant.

Reteta de unt aromat este una versatila si poate fi usor adaptata gusturilor personale – cele mai populare adaosuri sunt ceapa rosie, verdeturi ca cimbrul si oregano si de ce nu?…..putin vin rosu.

Si pentru ca suntem la categoria unt, vreau sa va recomand si untul ghee, din care se inlatura cazeina, facandu-l mai digerabil si, spune medicina ayurvedica, cu virtuti terapeutice.

0 from 0 votes
Tipareste reteta

Unt aromat

O reteta utila 

Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. unt nesarat
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 gr. patrunjel
  • coaja de lamaie de la o lamaie, razuita fin
  • sare

Mod de preparare

  1. Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.

  2. Pune toate ingredientele intr-bol si mixeaza pana se omogenizeaza.

  3. Pe o folie de plastic alimentara, punem untul, dandu-i forma de rulou.

  4. Rulam, adunand folia in jurul untului si strangem bine la capete. 

  5. Putem folosi untul imediat sau il putem pune la congelator pentru folosinte ulterioare.

  6. Poate fi pastrat astfel la frigider pana la 6 saptamani sau il punem la congelator unde poate fi pastrat pana la 6 luni.

 

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*