Unt aromat – un unt cu arome care, gatit cu alte ingrediente sau adaugat peste mancaruri fierbinti, se topeste adaugand un plus de aroma preparatului final.

Unt aromat

De ce mi-ar trebui unt aromat? ar putea sa comenteze carcotasii. Raspunsul este destul de simplu. Pentru savoare si un plus de gust la o multime de mancaruri. Este extrem de util in bucatarie, putandu-se folosi atat la carne cat si la legume.

Este optiunea perfecta pentru a da o tusa finala diverselor retete – topiti o bucata de unt deasupra unui bucati de friptura si aromele vor patrunde in carne.

Se poate topi niste unt peste  pireu de cartofi. Sau peste niste paste fierbinti cu putina apa in care au fiert pastele – se va emulsifica, obtinand un sos instant.

Reteta de unt aromat este una versatila si poate fi usor adaptata gusturilor personale. Cele mai populare adaosuri sunt ceapa rosie, verdeturi ca cimbrul si oregano si de ce nu?…..putin vin rosu.

Si pentru ca suntem la categoria unt, vreau sa va recomand si untul ghee Am povestit deja despre el. Este untul din care se inlatura cazeina, facandu-l mai digerabil si, spune medicina ayurvedica, cu virtuti terapeutice.

Unt aromat – reteta completa, printabila

Unt aromat

O reteta utila pentru retete variate
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta preparat de baza
Bucatarie frantuzeasca
Cuvinte cheie reteta de unt aromatizat, unt aromat, unt cu arome, unt cu usturoi si verdeata
Timp de pregatire 15 minutes
Timp total 15 minutes
Portii 1 baton
Calorii 750kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. unt nesarat
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 gr. patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie de la o lamaie, razuita fin
  • sare

Mod de preparare

  • Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.
  • Pune toate ingredientele intr-bol si mixeaza pana se omogenizeaza.
  • Pe o folie de plastic alimentara, punem untul, dandu-i forma de rulou.
  • Rulam, adunand folia in jurul untului si strangem bine la capete. 
  • Putem folosi untul imediat sau il putem pune la congelator pentru folosinte ulterioare.
  • Poate fi pastrat astfel la frigider pana la 6 saptamani sau il punem la congelator unde poate fi pastrat pana la 6 luni.
CategoriesRetete culinare
  1. Pingback:Pui umplut cu ceapa si lamaie, reteta simpla si delicioasa ~ Casuta Laurei

  2. Pingback:Pui umplut cu mere la cuptor, deliciul meselor in familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.