blank
|

Unt aromat facut in casa truc pentru plus de gust in mancare

Unt aromat – cu arome care, gatit cu alte ingrediente sau adaugat peste mancaruri fierbinti, se topeste adaugand un plus de aroma preparatului final.

unt aromat cu verdeata si usturoi

De ce mi-ar trebui asa ceva? ar putea sa comenteze carcotasii. Raspunsul este destul de simplu. Pentru savoare si un plus de gust la o multime de mancaruri. Este extrem de util in bucatarie, putandu-se folosi atat la carne cat si la legume.

Este optiunea perfecta pentru a da o tusa finala diverselor retete – topiti o bucata deasupra unui bucati de friptura si aromele vor patrunde in carne.

Se mai poate topi peste  pireu de cartofi. Sau peste niste paste fierbinti cu putina apa in care au fiert pastele – se va emulsifica, obtinand un sos instant.

Reteta de unt aromat este una versatila si poate fi usor adaptata gusturilor personale. Cele mai populare adaosuri sunt ceapa rosie, verdeturi ca cimbrul si oregano si de ce nu?…..putin vin rosu.

Si pentru ca suntem la categoria unt, nu pot sa nu observ ca am explorat destul de serios zona asta. Avem reteta facuta in casa dar si reteta ghee pe care il recomand fiind superior untului normal.  Am povestit deja despre amandoua. Acum, sa facem unt aromat pare o etapa logica. Deci hai sa ne apucam de treaba.

Unt aromat – reteta printabila

blank

Unt aromat

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta de aromat untul in mod natural cu diverse ingrediete si condimente. Utila pentru a fi folosita ulterior in retete variate pentru a imbogati gustul
timp de pregatire 15 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare preparat de baza
bucatarie frantuzeasca
portii 1 baton
calorii 750 kcal

Ingrediente
  

  • 200 gr. unt nesarat
  • 3 catei usturoi mari
  • 60 gr. patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie de la o lamaie, razuita fin
  • sare

Mod de preparare
 

  • Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.
  • Pune toate ingredientele intr-bol si mixeaza pana se omogenizeaza.
  • Pe o folie de plastic alimentara, punem untul, dandu-i forma de rulou.
  • Rulam, adunand folia in jurul untului si strangem bine la capete. 
  • Putem folosi untul imediat sau il putem pune la congelator pentru folosinte ulterioare.

Pastrare

  • Poate fi pastrat astfel la frigider pana la 6 saptamani sau il punem la congelator unde poate fi pastrat pana la 6 luni.

Folosire

  •  Putem folosi acest unt aromat in foarte multe locuri. Nu folofim mult, taiem doar cate o felie din baton ca sa folosim o data. Putem pune o feliuta mica in sosuri, fripturi, in legume la tigaie sau pe o felie de paine pusa la cuptor pentru bruschete. E perfect pentr aromarea gratarelor si steak-urilor, taiem cate o felie subtire de unt aromat si punem peste carne fierbinte abia luata de pe foc. Se va topi imediat si va impregna carnea cu arome.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.