T

Trufe cu nuca si rom, bilute cu ciocolata savuroase, usor de facut -VIDEO

bomboane de ciocolata invelite in nuca macinata
Trufe de nuca cu rom, un desert usor de facut si demential de bun
bomboane de nuca cu ciocolata

Trufe cu rom, reteta de desert rapida si absolut delicioasa pe care am pregatit-o de Craciun. Ingrediente simple. Usor de facut. Recomand. 

Trufe cu nuca si rom, ciocolata

Pentru variatie, puteti testa si niste delicioase Raffaello cu lapte condensat, usor de facut sau niste Trufe fine cu ciocolata si whiskey.

Reteta de fata este una pe cat de simpla pe atat de gustoasa si dureaza foarte putin. Mai mult ne ia sa macinam nuca. E o optiune grozava sa asigura diversificare pe platoul de prajituri, nu se face doar usor ci e asa de buna ca devii dependent.

Reteta in sine contine nuca dar poate fi tavalita la final prin biscuiti pisati, bombonele, glazura…Putem varia si aromele, putem imparti materialul in doua sau mai multe si in fiecare sa adaugam alta aroma. Eventual sa le decoram si nitel diferit in functie de aroma. Un truc atat de simplu dar cu efecte grozave.

Trufe de nuca cu rom – reteta printabila

bomboane de nuca cu ciocolata

Trufe cu nuca si rom

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Trufe de nuca cu rom, un desert usor de facut si demential de bun
timp de pregatire 20 mins
timp de gatire 30 mins
timp total 50 mins
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 40 bucati
calorii 104 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr unt moale
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr migdale macinate – eu n-am avut migdale si am folosit cu succes nuca
  • 2 linguri rom sau esenta de rom

Mod de preparare
 

  • Punem o oala la bain-marie si topim cele doua tipuri de ciocolata impreuna.
  • Luam de pe foc, adaugam nucile macinate si romul, amestecand totul in compozitia de ciocolata pana se omogenizeaza compozitia.
  • Intr-un bol, mixam untul cu zaharul dupa care adaugam si ciocolata cu rom si nuca.
    blank
  • Punem nitel la frigider compozitia sa se mai intareasca si sa fie mai usor de manevrat.
  • Cu o lingurita scoatem bile de aluat de marimea unei nuci.
  • Dupa ce ne-am umezit mainile (pentru a le face usor de manevrat), le rotunjim intre palme si le tavalim prin fulgi de cocos – ca alternativa sau – de ce nu? – in acelasi timp putem folosi bombonele pentru prajituri, pudra de cacao, fistic tocat, nuci rumenite si tocate grosier, alune maruntite.
  • Le asezam in hartii de bomboane – daca nu avem, folosim o tava mai inaltuta si acoperim cu folie alimentara – si le dam la frigider pentru trei ore sa se intareasca.

Notite bine de stiut

P.S. Sa nu uit, trebuie tinute la frigider, caci la temperatura camerei se inmoaie….dupa o vreme.

Nutrition

Serving: 25gCalories: 104kcalCarbohydrates: 8gProtein: 1gFat: 8gSaturated Fat: 4gCholesterol: 8mgSodium: 29mgPotassium: 58mgFiber: 1gSugar: 7gVitamin A: 94IUCalcium: 16mgIron: 1mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Nutrition Facts

Serving Size25 g


Calorii104

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 8g 13%
    • Saturated Fat 4g 20%
  • Cholesterol 8mg 3%
  • Sodium 29mg 2%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Potassium 58mg 2%
  • Total Carbohydrate 8g 3%
    • Dietary Fiber 1g 4%
    • Sugars 7g
  • Protein 1g 2%
  • Vitamin A 94%
  • Calcium 64%
  • Iron 1%

* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Minunate aceste trufe cu nuca, merita sa le incercati!

trufe de nuca si rom cu ciocolata
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.