blank
|

Tortilla mexicana

Tortilla mexicana, retete de aluat pentru servit gustari, reteta simpla, pas cu pas

tortilla
Enchiladas mexicana facuta in casa

Aceasta reteta o am de la Brandusa. Ii multumesc tare mult ca m-a lasat s-o preiau de la ea.  Nu de alta dar in varianta originala contine ingrediente ce noi  nu le gasim in Romania dar reteta de mai jos e foarte buna si nu cred ca e mai prejos de cea originara. Poate putin diferita.

Dar ce este o tortilla?

Este o paine plata ce se face din faina de grau sau porumb.

Cele originare au fost preparate initial de populatia din America Centrala. Si, clar, nu se facea cu faina de porumb ci cu maize. Acesta un soi de porumb  cultivat de ndigenii din Mexic.

Inca este cea mai populara reteta in Mexic. Asta chiar daca intre timp, in lumea intreaga, cea gatita cu faina de grau este cea mai cunoscuta.

Cu aceste tortilla am preparat o delicioasa enchiladas de pui, pina de arome dar si tacos, o alta gustare mexicana celebra.

blank
Tacos facut in casa

Tortilla – reteta completa, printabila

Tortilla mexicana

Tortillas

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Tortillas, adica lipii mexicane, preparate in casa
fel de mancare aluaturi
bucatarie mexicana
portii 4 portii
calorii 421 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 450 gr. faina pentru paine, tip 650
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml. apa fierbinte

Mod de preparare
 

  • La faina, sarea si praful de copt adaugam uleiul, amestecam putin, mai adaugam si trei sferturi din cantitatea de apa.
    blank
  • Amestecam cu mana si  framantam bine pana ce se omogenizeaza aluatul care va avea o consistenta elastica.
    blank
  • Acoperim cu un servet de panza si-l lasam sa se odihneasca un sfert de ora. 
  • Impartim coca in 12 bilute si le intindem fie cu sucitorul, fie cu mana (am preferat a doua varianta) in asa fel incat sa aiba o forma rotunda (ca o clatita).
    blank
  • Daca le intinzi pe toate o data, pune-le cu foi de aluminiu intre ele.
  • Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.
    blank
  • Daca le intinzi pe toate o data, pune-le cu foi de aluminiu intre ele.
  • Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.