Tortilla mexicana
Tortilla mexicana, retete de aluat pentru servit gustari, reteta simpla, pas cu pas

Aceasta reteta o am de la Brandusa. Ii multumesc tare mult ca m-a lasat s-o preiau de la ea. Nu de alta dar in varianta originala contine ingrediente ce noi nu le gasim in Romania dar reteta de mai jos e foarte buna si nu cred ca e mai prejos de cea originara. Poate putin diferita.
Dar ce este o tortilla?
Este o paine plata ce se face din faina de grau sau porumb.
Cele originare au fost preparate initial de populatia din America Centrala. Si, clar, nu se facea cu faina de porumb ci cu maize. Acesta un soi de porumb cultivat de ndigenii din Mexic.
Inca este cea mai populara reteta in Mexic. Asta chiar daca intre timp, in lumea intreaga, cea gatita cu faina de grau este cea mai cunoscuta.
Cu aceste tortilla am preparat o delicioasa enchiladas de pui, pina de arome dar si tacos, o alta gustare mexicana celebra.

Tortilla – reteta completa, printabila

Tortillas
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 450 gr. faina pentru paine, tip 650
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 5 linguri ulei de porumb
- 240 ml. apa fierbinte
Mod de preparare
- La faina, sarea si praful de copt adaugam uleiul, amestecam putin, mai adaugam si trei sferturi din cantitatea de apa.
- Amestecam cu mana si framantam bine pana ce se omogenizeaza aluatul care va avea o consistenta elastica.
- Acoperim cu un servet de panza si-l lasam sa se odihneasca un sfert de ora.
- Impartim coca in 12 bilute si le intindem fie cu sucitorul, fie cu mana (am preferat a doua varianta) in asa fel incat sa aiba o forma rotunda (ca o clatita).
- Daca le intinzi pe toate o data, pune-le cu foi de aluminiu intre ele.
- Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.
- Daca le intinzi pe toate o data, pune-le cu foi de aluminiu intre ele.
- Incalzim bine o tigaie nonaderenta, punem cate o tortilla iar cand incepe sa se coaca si sa se umfle, o intoarcem si pe cealalta parte.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
MA gandeam eu acum un an, cand intram pe blogul tau ca voi avea si eu unul si voi intra in fiecare zi aici?