Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie
Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie, reteta simpla, dietetica in stil Dukan, savuroasa si aromata, foarte usor de facut
Dieta, dieta dar sa ne mai dedulcim si noi. La dieta Dukan, se poate. Reteta asta minunata am preluat-o de la Ioana, deja o veterana Dukan. Saru` mana de asa bunatate!
La drept vorbind, nu mi-a venit a crede ca din niste ingrediente dietetice iasa o asa bunatate. Blatul de tarate e usor de facut si satios iar crema e fina, aromata si foarte delicioasa.
Un alt desert Dukan, o placinta de data asta gasiti aici.
Tort cu crema de lamaie in stil Dukan – reteta completa, printabila

Tort cu crema de lamaie in stil dietetic Dukan
Reteta VIDEO
Ingrediente
Blat din tarate de ovaz
- 3 linguri tarate de ovaz
- 5 albus de ou
- 3 galbenus de ou
- 170 gr. branza de vaci degresata
- 2 lingurite cacao cu continut redus de grasime
- 3 linguri indulcitor pudra
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 plic praf de copt
Crema
- 550 gr. branza de vaci degresata
- 3 bucati albus de ou
- 5 bucati galbenus de ou
- 7 linguri indulcitor praf
- 2 plicuri gelatina
- 1 bucata lamaie folosim coaja si zeama
- 1 fiola esenta de lamaie
Mod de preparare
Blat
- Incingem cuptorul la 180 grade C.
- Intr-un bol, amestecam toate ingredientele de mai sus cu exceptia albusurilor si mixam pentru o compozitie omogena.
- Batem si albusurile spuma tare pe care o amestecam cu mixul de tarate cu oua.
- Amestecam cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
- Turnam in forma de copt. Dupa cum v-am spus, eu am folosit o forma de 26 cm, destul de mare fata de cei 20 cm recomandati in reteta originara. Rezultatul a fost o singura foaie de blat, de o inaltime rezonabila.
- Am copt blatul 40 de minute, la foc mediu (verificam cu testul scobitorii daca e gata). Lasam sa se raceasca si, in timpul asta, pregatim crema.
Crema
- Punem gelatina in apa rece – asa cum scrie la instructiuni, pe ambalaj.
- Intr-un vas, amestecam branza de vaci in care am razuit coaja de lamaie (partea galbena), esenta de vanilie, indulcitorul si galbenusurile.
- Cand toate s-au amestecat, adaugam gelatina si amestecam in continuare pana s-a incorporat bine de tot in compozitia de branza.
- In alt bol, batem albusurile spuma teapana pe care am amestecat-o apoi cu crema de branza cu gelatina.
- Pregatim un vas mai mare cu apa fierbinte (care fierbe in continuare pe foc normal) si punem compozitia de branza cu albusuri peste apa clocotita, la bain marie, amestecand continuu un sfert de ora aproximativ . Vom obtine o crema foarte fina si catifelata. Mmmmm!
- Am adaugat si niscaiva esenta de lamaie (puteti pune si zeama de lamaie dar la Dukan aceasta se pune in cantitati foarte limitate cat sa dea gust), am mai amestecat nitel.
- Intr-o forma detasabila, fixata in jurul blatului, se toarna si crema de branza si se niveleaza usor cu cutitul.
- Se pune la frigider pentru cateva ore pana se intareste gelatina. Cel mai bine e sa o lasati pana a doua zi.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mm suna bine, si eu ma gandeam sa fac un cheesecake la rece. Ideea cu albusul in crema e faina 🙂
Albusul credca face crema pufoasa si gelatina topita in crema, o face fina. Miammmmm!!!!