Tort Amaretto
|

Tort Amaretto

Tort Amaretto , reteta delicioasa cu blat pufos si crema fina de mascarpone si savoare de migdale.

Tort Amaretto
La sfarsitul saptamanii trecute, am aniversat primul anisor al lui Andreiut. Cu care prilej am pregatit acest tort delicios, preluat si modificat pe ici pe colo dupa o reteta din revista Secretele Bucatariei.
Verdictul revistei la care subscriu: se topeste pe limba.
Normal ca numele tortului se trage de la esenta de migdale folosita  pentru a da gustul predominant al cremei. E drept ca Amaretto e de fapt un lichior italian.  Ar fi fost interesant sa folosesc asa ceva in loc de esenta.
Dar, tinand cont ca servesc si copii si ca nu e chiar la indemana un amaretto in orice gospodarie romaneasca. Zic eu ca merge si cu o esenta buna de migdale.

Niste recomandari…

Crema retetei e cu mascarpone. Ador aceasta crema dulce si cremoasa. Poate nu stiati dar se poate prepara si in casa, am incercat-o eu insami si va recomand reteta, o gasiti aici. Reteta de fata nu e singura in care am folosit mascarpone. Tortul Choccocino este tot pe baza de crema de mascarpone. Tot mascarponele l-am folosit si ca baza cremoasa pentru nu mai putin de patru delicoase inghetate, cea de caramel, cea de cacao, de lamaie verde si cea de afine.

Asta ca sa nu mai spun de celebra reteta de Tiramisu. Varianta clasica a celebrei retete, cea cu oua crude am publicat-o pe site-ul Laurei Laurentiu, o recomand, e demential de buna. Si aici pe blog am o varianta de Tiramisu, una mai…ciudatica cu crema de castane. Zic ciudatica pentru ca nu sunt obisnuita sa mananc castane. L-am preparat in cadrul unei provocari culinare si a fost o noutate pentru mine.

Prajituri de ocazie

prajitura Gabriela

Tort Amaretto – reteta completa, printabila

Tort Amaretto

Tort Amaretto

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un tort fin, cu o aroma speciala si delicata
fel de mancare Torturi
bucatarie usoara
portii 8 portii
calorii 421 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Blat

  • 8 bucati ou
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina cernuta

Pentru insiroparea blatului

  • 250 ml. lapte ­
  • 1 esenta vanilie

Crema

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri esenta de migdale

Mod de preparare
 

Blat

  • Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C.
  • Batem albusurile spuma tare.
  • In alt vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, dupa care se adauga faina.
  • Se amesteca cu grija spuma de albusuri cu crema de galbenusuri si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  • Se da la cuptor pentru o ora. Cand e gata, lasam pandispanul sa se raceasca.
  • Intr-o oala, amestecam crema mascarpone cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de migdale.
  • Taiem blatul pe trei niveluri.
  • Fiecare blat il insiropam cu laptele aromat dupa care il ungem cu jumatate din cantitatea de crema.
  • Am ales sa ornez tortul cu frisca si sa-l decorez cu perlute argintii de zahar si cu bombonele colorate care i-au dat un aspect foarte vesel.
  • Daca va ganditi sa ornati tortul tot cu crema, este suficient sa mixati 250 gr mascarpone cu 50 gr zahar si doua linguri de esenta de migdale si sa-l ornati dupa cum va ajuta imaginatia.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

6 Comments

Dă-i un răspuns lui Ana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.