Tocanita de pui
|

Tocanita de pui, reteta simpla si foarte savuroasa

Tocanita de pui, reteta delicioasa, savuroasa, plina de arome, simpla si rapida. Mancarea perfecta zi de zi dar si la ocazii.

 

Tocanita de pui
Cine n-a mancat macar o data in viata tocanita de pui? Reteta mai clasica si mai cunoscuta ca asta, mai rar. Si e cu atat mai buna cu cat ingredientele sunt de calitate, tot unul si unul caci  cu niste ingrediente de calitate, n-avea cum sa nu iasa ceva delicios.

Normal ca eu am folosit printre ultimele provizii de iarna.

In loc de ardei am pus pasta de ardei si in loc de rosii cherry rosii conservate la borcan – o bunatate.

Nu eram sigura ce garnitura sa fac. Dupa ce am facut tocanita si am pozat-o, dintr-o data m-a lovit inspiratia. Am repus tocana pe  foc  si am facut niste galuste  de papricas – a iesit o nebunie de mancare, au mancat feciorii mei in disperare.

Cateva idei in plus…

Daca vreti si alte idei pentru garnitura, trebuie sa va spun ca e genul de reteta care merge perfect atat cu o mamaliguta rustica dar si cu o garnitura simpla de orez, un pireu de cartofi clasic sau unul mai putin traditional, eventual de dovleac, mazare sau telina. Lista nu se opreste aici dar completati voi urmarea dupa pofta domniei-voastre…

O alta tocanita… dar cu maruntaie de pui de data asta aveti aici. Foarte buna si aceasta, in plus ieftina caci maruntaiele chiar nu sunt ingrediente scumpe si se gasesc la caserole de jumatate de kilogram.

 Tocanita de pui – reteta completa, printabila

Tocanita de pui

Tocanita de pui

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O fabuloasa si nutritiva  tocanita de pui
fel de mancare fel principal
bucatarie romaneasca
portii 4 portii
calorii 66.2 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia rosu – eu am folosit pasta de ardei
  • 1 ardei gras galben
  • 200 gr. rosii cherry – am folosit ultimul borcan de rosii puse peste iarna in camara
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Intr-o oala cu putin ulei am prajit-o bucatile de carne pe ambele parti, apoi le-am scos-o si le-am tinut-o la cald.
  • In uleiul ramas se caleste ceapa si ardeii tocati marunt (sau pasta de ardei dupa caz).
  • Cand ceapa s-a inmuiat, adaug din nou carnea prajita.
  • Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba cu capacul pus, la foc mic.
  • Dupa vreo 20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa fiarba in continuare pana cand sosul a mai scazut putin, iar carnea si legumele sunt gatite bine.
  • Adaugam patrunjel verde tocat si oprim focul.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Punem in farfurii si mancam cu maaaaaare placere. Yum yum!
Parol ca merita sa incercati aceasta mancarica simpla si ieftina.
Tocanita de pui
 

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.