T

Tocanita de miel / manzat

Tocanita de miel

Tocanita de miel / manzat este o reteta delicioasa, traditional romaneasca pe care am preluat-o de la soacra, gatita cu ingrediente simple, naturale .

Tocanita de miel

Familia sotului consuma destul de des carne de manzat sau de miel, la ai mei mancam cu preponderenta porc sau pui (miel mai mult de Pasti) si acum mananc mult pui dar imi place foarte mult si manzatul, de miel nu mai vorbesc, il savurez totdeauna cu placere. Stiu ca nu place tuturor carnea de miel dar aceasta tocana poate fi gatita la fel de bine cu carne de vitel sau de porc. Si imi place sa fac diferenta intre ele prin verdeturile si condimentele pe care le folosesc.

Tinand cont de sugestia lui Radu Anton Roman, la carnea de miel pun busuioc sau rozmarin si usturoi, la carnea de porc incerc ienibaharul, coriandrul, piperul, cimbreul sau tarhonul iar daca avem manzat incerc cu piper, marar sau patrunjel.

Aceasta reteta este una care e totdeauna in topul optiunilor pentru Paste – alte retete pascale care sa va inspire gasiti aici.

Daca sunteti in cautare de retete cu carne de vitel, poate vreti sa vedeti si reteta de ciorba de vitel sau delicioasele snitele de vitel in ceapa.

Tocanita de miel / manzat – reteta completa, printabila

blank
Tocanita de miel

Tocanita de miel / manzat

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O tocana clasica, delicioasa, plina de arome
Prep Time 15 mins
Cook Time 2 hrs
Total Time 2 hrs 15 mins
Course fel principal
Cuisine traditionala
Servings 4 portii
Calories 248 kcal

Reteta VIDEO

Ingredients
  

  • carne taiata cuburi sa nu fie bucati
  • 2 bucati ceapa taiate marunt
  • 1 ardei gras sau o lingura pasta de ardei
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 – 3 catei usturoi
  • 1 pahar vin
  • un strop de bulion
  • 1 frunza dafin verdeturi ( de data asta rozmarin uscat)

Instructions
 

  • Curatam ceapa, o spalam, o taiem marunt, curatam morcovii, ardeiul, le spalam, le feliem at mai subtire, incingem ulei intr-o oala si punem toate aceste legume la calit.
    blank
  • Cand legumele s-au inmuiat, adaugam carnea si lasam sa se friga, amestecand in acelasi timp sa nu se arda.
    Tocanita de miel
  • Dupa cinci minute, turnam vinul, lasam la fiert alte cinci minute dupa care adaugam si apa calduta cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba la foc molcom pana cand carnea devine moale.
    Tocanita de miel
  • Ca sa nu se arda, din cand in cand mai turnam apa calduta. Cand e aproape gata, trecem la asezonatul tocanitei, sare, piper, o foaie de dafin, verdeturile.
  • Cu cinci minute inainte de a stinge focul, zdrobim usturoiul si-l punem peste tocana plus o lingura cu bulion care da mancariio nota usor dulceaga. Mai putem adauga niste verdeata, aroma se va simti mai puternic.
  • Tocanita putem manca alaturi de o garnitura de cartofi piure. Foarte buna este si alaturi de o bucata de mamaliguta.
    Tocana de miel/vitel
Keyword tocanita de manzat, tocanita de miel, tocanita de vitel
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.