T

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla, ieftina si gustoasa, gatita la foc mic, cateva ore pana carnea capata o textura moale si catifelata. O mancare delicioasa si nepretentioasa.

Tocana din maruntaie de pui

Da, stiu, nu toata lumea suporta maruntaiele – iubi de pilda nici nu vrea sa guste macar – dar eu una sunt mare fana. Le consider o delicatesa. Mai nou se gasesc la magazin gata curatate dar daca nu sunt, musai trebuie stiut ca pipotele trebuie curatate de piele iar ficateii si inimioarele se curata de grasime si de vasele de sange. Reteta de fata se pregateste cu pipote si inimioare la care din cand in cand mai adaug si bucati taiate cuburi de carne din muschii de la limba – nu limba propriu-zisa ci muschii acesteia. Asta pentru ca mai nou, gasesc astfel de carne la magazinele Hamba si cum ador limba, nu rezist sa cumpar de fiecare data.

Tocana din maruntaie de pui – reteta completa, printabila

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla si savuroasa, gatita indelung la foc mic, o mancare nepretentioasa si ieftina dar delicioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie romaneasca
Cuvinte cheie tocanita din maruntaie de pui
Portii 4 portii
Calorii 240kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 600 gr. pipote si inimi curatate
  • 2 – 3 ceapa curatate si maruntite
  • 1 ardei gras curatat si taiat fasiute sau o lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce sau picanta – dupa gust
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Curatam, spalam si taiem ceapa nu chiar marunt.
  • O punem la calit in ulei incins intr-o cratita, saram si amestecam des sa nu se arda.
  • Adaugam maruntaiele curatate si spalate bine.
  • Adaugam si ardeiul curatat si taiat, consimentam cu sare si piper si lasam sa se mai prajeasca putin.
  • Se adauga apa sa acopere toate ingredientele, se pune si se lasa sa fiarba molcom la foc mic, acoperit cu un capac.
  • Din cand in cand amestecam, va mai fi nevoie inca de apa, asa ca tineti la indemana un ibric cu apa fierbinte ca sa mai adaugati cand a scazut prea tare.
  • Secretul unei tocanite delicioase care sa se topeasca in gura este tocmai fiertul asta molcom, inabusit si fara graba pana cand carnea se inmoaie si capata o textura moale. Dureaza nitel dar merita.
  • Cand e aproape gata (cam dupa doua- trei ore), o potrivim la gust - o saram, o piperam, adaugam si paprica (ce ii va da un plus de gust si culoare), o mai lasam zece minute pe foc si e gata.
  • Verdeata o presaram peste carne chiar atunci cand vrem s-o servim.
Yumiiiiiii!!!!
CategoriesRetete culinare
Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Rita says:

    Este o reteta delicioasa. Apropo, de vreo cinci minute am descoperit situl tau in cautare de sos caramel si m-am minunat ce blog curat, cu caracter si poze extraordinare ai. Pe urma, am observat ca te-ai inscris la mine in timp ce eu iti admiram blogul.Ce coincidenta!

  2. Pingback:Tocanita de pui, mancarica savuroasa si delicioasa a familiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.