Tocana din maruntaie de pui

Tocana din maruntaie de pui, reteta simpla, ieftina si gustoasa, gatita la foc mic, cateva ore pana carnea capata o textura moale si catifelata. O mancare delicioasa si nepretentioasa. Tocana din maruntaie de pui

Da, stiu, nu toata lumea suporta maruntaiele – iubi de pilda nici nu vrea sa guste macar – dar eu una sunt mare fana. Le consider o delicatesa. Mai nou se gasesc la magazin gata curatate dar daca nu sunt, musai trebuie stiut ca pipotele trebuie curatate de piele iar ficateii si inimioarele se curata de grasime si de vasele de sange. Reteta de fata se pregateste cu pipote si inimioare la care din cand in cand mai adaug si bucati taiate cuburi de carne din muschii de la limba – nu limba propriu-zisa ci muschii acesteia. Asta pentru ca mai nou, gasesc astfel de carne la magazinele Hamba si cum ador limba, nu rezist sa cumpar de fiecare data.

Tocana din maruntaie de pui – reteta completa, printabila

Tocana din maruntaie de pui
Tipareste reteta

Tocana din maruntaie de pui

portii: 4 portii

Ingrediente

  • 600 gr. pipote si inimi curatate
  • 2 – 3 cepe curatate si maruntite
  • 1 ardei gras curatat si taiat fasiute sau o lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita boia dulce sau picanta – dupa gust
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curatam, spalam si taiem ceapa nu chiar marunt.


  2. O punem la calit in ulei incins intr-o cratita, saram si amestecam des sa nu se arda.

  3. Adaugam maruntaiele curatate si spalate bine.

  4. Adaugam si ardeiul curatat si taiat, consimentam cu sare si piper si lasam sa se mai prajeasca putin.

  5. Se adauga apa sa acopere toate ingredientele, se pune si se lasa sa fiarba molcom la foc mic, acoperit cu un capac.

  6. Din cand in cand amestecam, va mai fi nevoie inca de apa, asa ca tineti la indemana un ibric cu apa fierbinte ca sa mai adaugati cand a scazut prea tare.

  7. Secretul unei tocanite delicioase care sa se topeasca in gura este tocmai fiertul asta molcom, inabusit si fara graba pana cand carnea se inmoaie si capata o textura moale. Dureaza nitel dar merita.
  8. Cand e aproape gata (cam dupa doua- trei ore), o potrivim la gust - o saram, o piperam, adaugam si paprica (ce ii va da un plus de gust si culoare), o mai lasam zece minute pe foc si e gata.

  9. Verdeata o presaram peste carne chiar atunci cand vrem s-o servim.
Yumiiiiiii!!!!

,

2 Comments

  1. alinutzika 2012-06-09 Reply
  2. Rita 2012-06-10 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp