Tocana de ceapa

Tocana de ceapa
1 Shares

Tocana de ceapa

O mancarica banateana ce mi-a starnit curiozitatea atat datorita ingredientului de baza (ceapa) cat si recomandarii lui Radu Anton Roman in a carui carte am si gasit reteta si care spunea ca e “bunuta” “daca e bine asezonata” si ca e “ciudata (….) si isi schimba gustul din nimic” – atentie asadar la asezonare, musai ca-n reteta. Buei, mi-am zis, dar pretentioasa fandoseala avand in vedere ingredientele …din topor. Asa ca m-am pus s-o prepar. Concluzia? Intai, nu dureaza mult, al doilea, vorba maestrului, e bunuta dar se poate sa nu placa orisicui – asa ca preparati o data si hotarati pentru voi, trei – mie mi se pare ca merge mai degraba ca o a doua garnitura la cartofi la cuptor de pilda sau la orez, eu am mancat-o cu spaghete – nu a fost cea mai inspirata combinatie dar se putea si mai rau. Enfin, verdict: mie mi-a placut, de post mai ales e o optiune, pe langa garniturile de mai sus ma gandeam ca ar merge si cu felii de paine tip bruschete, unse cu usturoi si coapte nitel sa prinda crusta.

Tocana de ceapa – reteta completa, printabila

Tocana de ceapa
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Tocana de ceapa

Mancarica traditionala, extrem de simpla

Tip de reteta Garnituri
Bucatarie romaneasca
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
timp total 30 minutes
portii 4 portii
Calorii 64 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 6 cepe mari
  • 3 linguri untdelemn
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata si se taie felii mai groscioare.

  2. Intr-o cratita se calesc in untdelemn ceapa, boia, usturoiul si morcovul pana cand ceapa se inmoaie si devine transparenta.

  3. Adaugam pasta de rosii, otetul, zaharul, amestecand des sa nu se arda.

  4. Dam focul incet si mai lasam pe foc 10 minute sa sfaraie molcom.

  5. Adaugam mararul tocat, mai amestecam o data si stingem focul. E gata

Nutrition Facts
Tocana de ceapa
Amount Per Serving (100 g)
Calories 64
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Iete, simplu ca buna ziua!

Tocana de ceapa

1 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 8

  1. Laura stii cu ce merge strasnic.. cu mamaliga! Am facut si eu reteta si am asezaat-o pe un strat de mamaliga preagatita si coapta mai apoi pe gratar… o nebunie 😉 si ofc un porc alaturi.. ca altfel parca nu mergea asa ca unsa. Pupici

  2. Tot am auzit de tocanita de ceapa dar nici nu am preparat-o si nici nu am gustat asa ceva pina acum….
    Dar dupa cum arata si dupa ce spui tu…zau ca merita incercat.
    Multzam fain si pentru link-ul cu retetele lui Horia….
    Te tzuc !

  3. Sidy, eu sunt mai curioasa de felul meu, nu cred ca place la toata lumea dar mie mi-a placut. Pentru link…numai de bine si poate ne arati ce-ai gatit de acolo.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.