|

Tocana de ceapa

Tocana de ceapa, reteta simpla, rustica, plina de gust, un companion interesant langa diverse mancaruri.

O mancarica banateana ce mi-a starnit curiozitatea atat datorita ingredientului de baza (ceapa) cat si recomandarii lui Radu Anton Roman. In a carui carte am si gasit reteta si care spunea ca e “bunuta” “daca e bine asezonata” si ca e “ciudata (….) si isi schimba gustul din nimic”. Atentie asadar la asezonare, musai ca-n reteta.Tocana de ceapa

Buei, mi-am zis, dar pretentioasa fandoseala avand in vedere ingredientele …din topor. Asa ca m-am pus s-o prepar. Concluzia? Intai, nu dureaza mult, al doilea, vorba maestrului, e bunuta. Dar se poate sa nu placa orisicui – asa ca preparati o data si hotarati pentru voi. Trei – mie mi se pare ca merge mai degraba ca o a doua garnitura la cartofi la cuptor de pilda sau la orez, eu am mancat-o cu spaghete – nu a fost cea mai inspirata combinatie dar se putea si mai rau.

Enfin, verdict: mie mi-a placut, de post mai ales e o optiune, pe langa garniturile de mai sus ma gandeam ca ar merge si cu felii de paine tip bruschete, unse cu usturoi si coapte nitel sa prinda crusta.

publicitate

Tocana de ceapa – reteta completa, printabila

Tocana de ceapa

Tocana de ceapa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Mancarica traditionala, extrem de simpla
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 25 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Garnituri
bucatarie romaneasca
portii 4 portii
calorii 64 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 6 ceapa mari
  • 3 linguri untdelemn
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar

Mod de preparare
 

  • Ceapa se curata si se taie felii mai groscioare.
    blank
  • Intr-o cratita se calesc in untdelemn ceapa, boia, usturoiul si morcovul pana cand ceapa se inmoaie si devine transparenta.
  • Adaugam pasta de rosii, otetul, zaharul, amestecand des sa nu se arda.
    blank
  • Dam focul incet si mai lasam pe foc 10 minute sa sfaraie molcom.
  • Adaugam mararul tocat, mai amestecam o data si stingem focul. E gata

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Iete, simplu ca buna ziua!

Tocana de ceapa

publicitate

Similar Posts

7 Comments

  1. Laura stii cu ce merge strasnic.. cu mamaliga! Am facut si eu reteta si am asezaat-o pe un strat de mamaliga preagatita si coapta mai apoi pe gratar… o nebunie 😉 si ofc un porc alaturi.. ca altfel parca nu mergea asa ca unsa. Pupici

  2. Tot am auzit de tocanita de ceapa dar nici nu am preparat-o si nici nu am gustat asa ceva pina acum….
    Dar dupa cum arata si dupa ce spui tu…zau ca merita incercat.
    Multzam fain si pentru link-ul cu retetele lui Horia….
    Te tzuc !

  3. Sidy, eu sunt mai curioasa de felul meu, nu cred ca place la toata lumea dar mie mi-a placut. Pentru link…numai de bine si poate ne arati ce-ai gatit de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.