Tocana asiatica la tigaie
Tocana asiatica la tigaie este o reteta foarte simpla ce isi bazeaza gustul pe imbinari subtile de arome naturale- uleiul de susan, busuiocul, chimionul.
Bonus e ca se prepara rapid si e foarte spornica, dupa umila mea parere, din cantitatile de mai jos iasa mai mult de patru portii, mai ales daca acompaniezi aceasta tocana cu niste garnitura de orez sau niste cartofi sau….cu ce ne mai vine inspiratia.
Pentru a gati aceasta reteta, ideal ar fi sa folosim un wok – asta e una din tigaile mele favorite dar daca nu aveti, e foarte buna si o simpla tigaie neaderenta. Bineinteles ca reteta e adaptata propriului gust ca intotdeauna si eu zic ca se preteaza diverselor experimente, asa ca nu ezitati sa jonglati cu condimente si cantitati dupa cum va sopteste mama inspiratie.
Tocana asiatica la tigaie – reteta completa, printabila
Tocana de legume la tigaie
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 2 vinete sau 2 dovlecei
- 4 rosii carnoase
- 2 ardei
- 2 catei usturoi
- 3 ceapa rosii
- 4 linguri ulei de susan
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita chimion macinat
- frunze de busuioc
- 1 lingurita lemongrass - am pus pudra, nu e ideal dar asta aveam
- 3 linguri seminte de susan
- 500 ml supa de legume sau in lipsa acesteia apa.
- sare
- 1 lingura fulgi de drojdie optional - presarata peste fiecare portie individuala inainte de a servi
- piper dupa gust
Mod de preparare
- Curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt.
- Am taiat vinetele /dovleceii in patru sferturi pe lungime, apoi am taiat sferturile in bucati de marime medie.
- In reteta se taiau rosiile si se scoteau samburii. Eu nu aveam niste rosii prea zemoase sau cu multi samburi, asa ca doar le-am taiat in bucati mici.
- Am scos cotorul la ardei, am curatat de samburi si l-am taiat felii mari.Spalam si taiem verdeturile.
- Inainte de toate, am incins wokul si am rumenit nistelut semintele de susan. Le-a pus intr-un bol sile-am lasat deoparte.
- Am adaugat uleiul in wok, l-am incins si am calit legumele pe rand, separat, fiecare cate trei minute, amestecand continuu. Dupa ce le-am calit le punem deoparte intr-un vas pana terminam si celelalte legume.
- Punem inaoi toate legumele in wwok, adaugam sare,mustar, piper, chimion, verdeturile, turnam supa de legume/apa si lasam la fiert.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sursa de inspiratie a retetei este ”Wok – bucatarie asiatica pentru fiecare zi”, o carte de bucate pe care n-am rezistat sa o cumpar din Lidl la un moment dat – normal dat fiind pasiunea mea pentru bucataria asiatica – unul din motivele acestei preferinte este ca se bazeaza pe retete rapide care se dovedesc a fi si foarte gustoase dar si pentru faptul ca se folosesc din plin condimentele si asta face totul foarte neplictisitor si versatil.
Eu nu mi-am luat cartea. Dar imi palce reteta ta. Oare la noi de ce nu gasim leguma mustar. Frunze, ceva, orice.
Ne descurcam cu ce avem 🙂