T

Tarta cu blat din faina de nuca de cocos

tarta din faina de nuca de cocos

Tarta cu blat din faina de nuca de cocos, o reteta de aluat de tarta din faina de cocos, fara gluten, ce poate fi baza pentru deserturi diverse.

tarta cu blat din faina de nuca de cocos

Aceasta reteta este a doua cu care particip la campania #Manancresponsabildesarbatori. Obiective le gasiti detaliate in pagina lor oficialaPrima reteta a fost delicioasa ciocolata calda vegana….mmmm, savuroasa.

Daca ar fi sa fac un rezumat al acestor obiective, as spune ca initiatorii campaniei si bloggerii implicati isi propun sa ajute cat mai multi oameni sa se hraneasca sanatos chiar si in sarbatori. Sa ofere alternative de retete sanatoase si gustoase. Atat pentru cei ce doar doresc sa evite excesele dar si pentru cei pentru care alimentatia este restrictionata de diverse probleme de sanatate.

Pe canalul de Youtube, v-am aratat si produsele care le-am primit pentru testare in cadrul acestei campanii. Dintre care am ales pentru reteta de azi faina de nuca de cocos.

Tarta cu blat din faina de nuca de cocos – reteta completa, printabila

tarta din faina de nuca de cocos

Tarta cu blat din faina de cocos

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aluat din faina de nuca de cocos
timp de pregatire 30 mins
timp de gatire 10 mins
timp de racire 3 hrs
timp total 40 mins
fel de mancare Desert
bucatarie fara gluten
portii 8 portii
calorii 609 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 226 gr. ulei de cocos sau unt gras
  • 2 ou
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 80 gr. faina de nuca de cocos
  • 1 - 3 linguri miere

Umplutura

  • 300 gr. unt de arahide
  • 50 gr. ciocolata
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1 lingura nuca de cocos fulgi marunti

Decor

  • 80 gr. ciocolata alba - am folosit Heidi cu vanilie
  • 1 lingurita ulei de cocos

Mod de preparare
 

  • Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
  • Intr-un bol de marime medie, batem laolalta ouale, untul, mierea si sarea.
  • Adaugam faina si framantam pana e omogen si devine legat.
  • Am modelat aluatul in 5 forme cu diametrul de 10 cm. Formele mele erau de silicon si  nu necesita ungere.
  • Intepam aluatul cu o furculita.
  • Coacem la cuptor pentru circa 10 minute pana incepe sa se rumeneasca.

Umplutura

  • Topim ciocolata si uleiul de cocos pe foc mic intr-o craticioara.
  • Adaugam apoi untul de arahide si amestecam pana toate ingredientele se transforma intr-o crema omogena
  • Sting focul si torn si fulgii de cocos dupa care amestec pentru omogenizare.
  • Turnam in formele de tarta coapte si usor racite.

Decorare

  • Pentru decor am topit intr-un blidisel pus la abur ciocolata alba cu o lingura de ulei de cocos. 
  • Am amestecat pana compozitia s-a omogenizat.
  • Cu o lingurita, am turnat firisoare subtiri de ciocolata topita peste umplutura si cu ajutorul unei scobitori, am facut diverse forme si desene pe suprafata tartelor. Cel mai usor de facut e ceva gen marmorat.
  • Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca umplutura.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Antonia says:

    Ce reteta faina!! cu mici ajustari(inlocuit miere cu xilitol scos si ciocolata alba) e reteta perfecta pentru dieta mea!!

  2. gluten says:

    Niciodata n-am incercat faina de cocos, sa fac prajitura sau biscuiti cu ea. Trebuie sa incerc, am auzit ca este foarte bun si este si fara gluten.

Dă-i un răspuns lui gluten Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.