Tarta cu blat din faina de nuca de cocos

tarta din faina de nuca de cocos
8 Shares

Tarta cu blat din faina de nuca de cocos, o reteta de aluat de tarta din faina de cocos, fara gluten, ce poate fi baza pentru deserturi diverse.

tarta cu blat din faina de nuca de cocos

Aceasta reteta este a doua cu care particip la campania #Manancresponsabildesarbatori ale carei obiective le gasiti detaliate in pagina lor oficialaPrima reteta a fost delicioasa ciocolata calda vegana….mmmm, savuroasa.

Daca ar fi sa fac un rezumat al acestor obiective, as spune ca initiatorii campaniei si bloggerii implicati isi propun sa ajute cat mai multi oameni sa se hraneasca sanatos chiar si in sarbatori, sa ofere alternative de retete sanatoase si gustoase atat pentru cei ce doar doresc sa evite excesele dar si pentru cei pentru care alimentatia este restrictionata de diverse probleme de sanatate.

Pe canalul de Youtube, v-am aratat si produsele care le-am primit pentru testare in cadrul acestei campanii si dintre care am ales pentru reteta de azi faina de nuca de cocos.

Tarta cu blat din faina de nuca de cocos – reteta completa, printabila

tarta din faina de nuca de cocos
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Tarta cu blat din faina de cocos

Aluat din faina de nuca de cocos

Tip de reteta Desert
Bucatarie fara gluten
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 226 gr. ulei de cocos sau unt gras
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 80 gr. faina de nuca de cocos
  • 1 - 3 linguri miere

Umplutura

  • 300 gr. unt de arahide
  • 50 gr. ciocolata
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1 lingura fulgi marunti de nuca de cocos

Decor

  • 80 gr. ciocolata alba am folosit Heidi cu vanilie
  • 1 lingurita ulei de cocos

Mod de preparare

  1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

  2. Intr-un bol de marime medie, batem laolalta ouale, untul, mierea si sarea.

  3. Adaugam faina si framantam pana e omogen si devine legat.

  4. Am modelat aluatul in 5 forme cu diametrul de 10 cm. Formele mele erau de silicon si  nu necesita ungere.

  5. Intepam aluatul cu o furculita.

  6. Coacem la cuptor pentru circa 10 minute pana incepe sa se rumeneasca.

Umplutura

  1. Topim ciocolata si uleiul de cocos pe foc mic intr-o craticioara.
  2. Adaugam apoi untul de arahide si amestecam pana toate ingredientele se transforma intr-o crema omogena
  3. Sting focul si torn si fulgii de cocos dupa care amestec pentru omogenizare.
  4. Turnam in formele de tarta coapte si usor racite.

Decorare

  1. Pentru decor am topit intr-un blidisel pus la abur ciocolata alba cu o lingura de ulei de cocos. 
  2. Am amestecat pana compozitia s-a omogenizat.
  3. Cu o lingurita, am turnat firisoare subtiri de ciocolata topita peste umplutura si cu ajutorul unei scobitori, am facut diverse forme si desene pe suprafata tartelor. Cel mai usor de facut e ceva gen marmorat.

  4. Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca umplutura.

 

8 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

  1. Ce reteta faina!! cu mici ajustari(inlocuit miere cu xilitol scos si ciocolata alba) e reteta perfecta pentru dieta mea!!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.