Tarta cu blat din faina de nuca de cocos
Tarta cu blat din faina de nuca de cocos, o reteta de aluat de tarta din faina de cocos, fara gluten, ce poate fi baza pentru deserturi diverse.
Aceasta reteta este a doua cu care particip la campania #Manancresponsabildesarbatori. Obiective le gasiti detaliate in pagina lor oficiala. Prima reteta a fost delicioasa ciocolata calda vegana….mmmm, savuroasa.
Daca ar fi sa fac un rezumat al acestor obiective, as spune ca initiatorii campaniei si bloggerii implicati isi propun sa ajute cat mai multi oameni sa se hraneasca sanatos chiar si in sarbatori. Sa ofere alternative de retete sanatoase si gustoase. Atat pentru cei ce doar doresc sa evite excesele dar si pentru cei pentru care alimentatia este restrictionata de diverse probleme de sanatate.
Pe canalul de Youtube, v-am aratat si produsele care le-am primit pentru testare in cadrul acestei campanii. Dintre care am ales pentru reteta de azi faina de nuca de cocos.
Tarta cu blat din faina de nuca de cocos – reteta completa, printabila
Tarta cu blat din faina de cocos
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 226 gr. ulei de cocos sau unt gras
- 2 ou
- 1/4 lingurita sare de mare
- 80 gr. faina de nuca de cocos
- 1 - 3 linguri miere
Umplutura
- 300 gr. unt de arahide
- 50 gr. ciocolata
- 1 lingurita ulei de cocos
- 1 lingura nuca de cocos fulgi marunti
Decor
- 80 gr. ciocolata alba - am folosit Heidi cu vanilie
- 1 lingurita ulei de cocos
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Intr-un bol de marime medie, batem laolalta ouale, untul, mierea si sarea.
- Adaugam faina si framantam pana e omogen si devine legat.
- Am modelat aluatul in 5 forme cu diametrul de 10 cm. Formele mele erau de silicon si nu necesita ungere.
- Intepam aluatul cu o furculita.
- Coacem la cuptor pentru circa 10 minute pana incepe sa se rumeneasca.
Umplutura
- Topim ciocolata si uleiul de cocos pe foc mic intr-o craticioara.
- Adaugam apoi untul de arahide si amestecam pana toate ingredientele se transforma intr-o crema omogena
- Sting focul si torn si fulgii de cocos dupa care amestec pentru omogenizare.
- Turnam in formele de tarta coapte si usor racite.
Decorare
- Pentru decor am topit intr-un blidisel pus la abur ciocolata alba cu o lingura de ulei de cocos.
- Am amestecat pana compozitia s-a omogenizat.
- Cu o lingurita, am turnat firisoare subtiri de ciocolata topita peste umplutura si cu ajutorul unei scobitori, am facut diverse forme si desene pe suprafata tartelor. Cel mai usor de facut e ceva gen marmorat.
- Se lasa sa se raceasca si sa se intareasca umplutura.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ce reteta faina!! cu mici ajustari(inlocuit miere cu xilitol scos si ciocolata alba) e reteta perfecta pentru dieta mea!!
Niciodata n-am incercat faina de cocos, sa fac prajitura sau biscuiti cu ea. Trebuie sa incerc, am auzit ca este foarte bun si este si fara gluten.