T

Tarhon in otet conservat pentru iarna, reteta simpla

tarhon in otet
Otet cu tarhon, reteta perfecta pentru conservare pentru iarna
otet cu tarhon

Tarhon in otet, reteta simpla pentru iarna, tarhon conservat pentru iarna, natural, fara chimicale. Perfect pentru ciorbe, sosuri si nu numai. Cum se conserva tarhonul in otet pentru iarna?

tarhon in otet conservat pentru iarna

Putine sunt ierburile aromatice pentru care am o slabiciune mai mare ca pentru tarhon. Imi place la nebunie, are un gust fresh, revigorant, cu o aroma de lemn dulce, o nebunie.

Cand se culege tarhonul

Spre deosebire de majoritatea conservelor pentru iarna, acest otet aromat poate fi preparat din primavara cand apar primele plantute fragede pana in toamna tarziu. Cel mai bine e sa folositi pentru reteta asta plante mai timpurii caci sunt mai fragede dar merge foarte bine si cu plante mai tarzii.

Cum pastram planta

Avem trei modalitati:

  • prin uscare. Culeg plantele, le spal si le uscam dupa care le atarnam pentru a le usca. La final, le pun pe un ziar si le maruntim, zdrobandu-le in palme si le depozitez intr-un borcan inchis.
  • prin congelare. Dupa ce le-am spalat si le-am lasat sa se usuce de apa, apoi le-am pus in congelator in pungulite din care elimin cat pot aerul, se vor tine cu atat mai bine cu cat vor fi mai putin expuse la aer.
  • prin conservare in otet – adica reteta despre care povestim noi astazi.

Primele doua modalitati sunt perfecte pentru ceaiuri. Poate nu stiti dar plantuta aceasta cunoscuta si sub numele de tarcan este una foarte sanatoasa, contine antioxidanti, vitamina A, B6 si E, fier, e tonic digestiv, ajuta la linistire in perioade stresante (da, un ceiut de tarcan e numai bun), sustine inima si musculatura.

Unde folosim otetul cu tarhon

Reteta de tarhon in otet este una din conservele care nu imi lipsesc din camara alaturi de pasta de ardei. Plante o scot din borcan cam o lingura doua la o mancare, o storc bine si o maruntesc dupa care o pun in mancare. Nu sunt doar ciorbe la care o folosesc ci si mancare, in sosuri cum ar fi cel de la limba in sos de smantana .

Fara grija folositi si otetul, e usor aromat si delicios. Deci, dupa cum vedeti, nu se pierde nimic.

Tarhon in otet – reteta printabila

otet cu tarhon

Tarhon in otet conserva pentru iarna

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Otet cu tarhon, reteta perfecta pentru conservare pentru iarna
timp de pregatire 20 mins
timp de gatire 0 mins
timp total 20 mins
fel de mancare Conserve de iarna
bucatarie usoara
portii 10 portii
calorii 49 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 manunchi tarhon verde mare
  • otet de 9° tarie
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa fara iod

Mod de preparare
 

  • Manunchiul de tarhon l-am spalat si l-am lasat sa se scurga de apa.
  • Eu nu rup de pe tulpini frunza cu frunza ci prefer sa rup de pe tulpina principala ramurile secundare care sunt mai fragile, le pun intr-un vas si le sarez cu sare grunjoasa fara iod. Nu trebuie multa sare doar cata ai pune pe o salata. Aceasta va inmuia planta si va fi mai usor de asezat in borcane.
  • Dupa cateva ore, le-am pus in borcane curate, incercand sa le indesam si sa nu ramana goluri intre frunze.
  • Umplem borcanul cu otet si sigilam ermetic cu capac.
  • Se pastreaza in camara, in loc intunecos si uscat. Dupa ce desfacem borcanul, se tine la frigider.

Ustensile necesare

borcane cu capac

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Tarhon in otet conserva pentru iarna
Amount Per Serving (100 g)
Calories 49 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Carbohydrates 6g2%
Fiber 1.6g6%
Protein 3g6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Minunat acest tarhon in otet, incercati reteta si veti vedea ca e foarte placuta si utila!

otet cu tarhon

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.