Sursele mele de inspiratiune culinara (II)

Desi pretuiesc mult cele trei carti “cu istorie” in ale culinaritului, imi place foarte mult sa aflu tot timpul retete noi, modalitati noi, tot mai inventive de ornare a mancarii si pentru asta, lunar imi iau portia de inspiratie din doua reviste pe care le colectionez de ceva timp deja si care mi-au fost de un real folos in perfectionarea mea ca bucatareasa. 
Revista Secretele bucatariei
“Secretele bucatariei” este o revista pe care am inceput-o a achizitiona deoarece unul din bucatarii mei favoriti Jacok Haussman ii facea reclama . Mi-a placut si am continuat s-o cumpar, tot timpul gasesc tot felul de retete delicioase si  usor de adaptat la gustul meu si au si o multime de retete de prajituri, in plus nu sunt zgarciti nici la a ne invata cat mai multe trucuri de ornare cat mai artistica dar in acelasi timp incantator de simple.
“Good Food” este o revista  pe care o cumpar tot dintr-o dorintGood Fooda de a invata lucruri noi. Retetele cuprinse in ea sunt totusi uneori cam prea …britanice pentru gustul meu, au insa tot felul de trucuri foarte utile, retete versatile ce pot fi transformate fara prea mare efort, tot de aici am invatat sa construiesc o casa de turta dulce, sa congelez fructele, sa prepar o glazura regala…. Niste lucruri ce pareau foarte complicate pana cand Good Food mi-a demonstrat ca sunt usoare, aratandu-mi totul pas cu pas.
In ultima vreme am inceput un recensamant drastic al retetelor din revistele mele favorite si mi-am propus sa le incerc pe toate cele ce se anunta promitatoare. Va invit sa le preparam impreuna, ce ziceti?:-)

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

  1. Hahaha, am colectia de la “Secretele bucatariei” pe vreo 3-4 ani , acasa , la Azuga…si “Bucataria pentru toti”, si “Practic in bucatarie” si multe altele care au mai aparut de-a lungul timpului.
    Ahhh, stii ce mi-a placut foarte mult, si nu stiu daca mai e de actualitate? Suplimentul culinar care aparea miercurea, de la Jurnalul National…
    Cumparam toate revistele cu specific culinar cand eram in Romania…nu ca acum as face altfel!;))))
    Sanda Marin-check
    Radu Anton Roman-check
    sunt preferatii mei!
    Ganduri bune!

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp