
Supa de rosii cu busuioc, o reteta usoara, nutritiva, rapida, cu arome subtile, mediteraneene.
Supa asta am vazut-o chiar ieri la emisiunea lui Jamie Oliver. Il stiti pe Jamie Oliver…bucatarul acela de face emisiuni culinare de la 20 de ani, blondut, vorbarest. Printre primii bucatari gen vedeta.
Reteta lui e atat de simpla si se anunta atat de savuroasa incat n-am rezistat tentatiei sa o incerc chiar astazi. Mai ales ca am niscaiva rosii prin frigider – sa profitam deci.
Aceasta reteta se poate gati si iarna dar cu bulion sau pasta de rosii.
Cica reteta e de origine italiana, din bucataria taranilor care, saraci fiind, reuseau astfel sa se hraneasca absolut onorabil – Papa del pomodorro se numeste – mancarica de rosii ar fi o traducere suficient de corecta?
Reteta asta face casa buna cu niste crutoane facute in casa.
Cateva cuvinte despre rosii…
Poate nu stiati dar biologic vorbind, rosiile intra la categoria fructe si este printre acele plante care ne sunt mai de folos ,nutritiv vorbind, gatite decat crude.
Asta pentru ca contine licopen iar acesta se dubleaza atunci cand e expus la sursa de foc. Si credeti-ma ca vreti acest licopen, este un antioxidant extrem de benefic in prevenirea diverselor boli si a imbatranirii. Cand afli acestea, mai ca iti vine sa mananci rosii gatite toata ziua, nu?
Ceea ce puteti face foarte usor, mai ales ca am pe blog o gramada de retete care sa va inspire, de la o a doua varianta de supa de rosii, coapte de data asta, pana la sosul marinara, rosiile umplute la cuptor, gnocchi cu rosii si migdale sau rosiile pentru bruschete la borcan.
Supa de rosii cu busuioc – reteta completa, in format video si printabil

Supa de rosii cu busuioc
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 6 rosii
- 2 catei usturoi
- frunze de busuioc proaspat
- 2 linguri ulei
- crutoane de casa optional
Mod de preparare
- Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.
- Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt.
- Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.
- Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final.
- Am asteptat sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
- Am potrivit-o cu sare si piper.
- Am adaugat restul de busuioc tocat marunt.
- Am gustat. Verdict: delicioasa.
- Se poate servi cu galuste, cu taitei dar cel mai la indemana e sa o serviti cu crutoane crocante facute in casa.
Calorii si nutrienti
Fotografia din 2010

Am auzit ca este mult mai delicioasa cu busuioc, eu insa nu am facut niciodata………..excelent arata.Pup!
Sa stii ca ii da o savoare aparte. Merita sa incerci, acum cand gasim toate ingredientele proaspete. Pupam si noi!:)))))))))
busuiocul e ingredientul meu secret când fac supă de roșii: nimeni nu se prinde ce gust e, dar toți mai vor câte o porție :))