S

Supa de rosii cu busuioc – italian style

Supa de rosii cu busuioc, o reteta usoara, nutritiva, rapida, cu arome subtile, mediteraneene.

 

Supa asta am vazut-o chiar ieri la emisiunea lui Jamie Oliver. Il stiti pe Jamie Oliver…bucatarul acela de face emisiuni culinare de la 20 de ani, blondut, vorbarest. Printre primii bucatari gen vedeta.

Reteta lui e atat de simpla si se anunta atat de savuroasa incat n-am rezistat tentatiei sa o incerc chiar astazi. Mai ales ca am niscaiva rosii prin frigider – sa profitam deci.

Aceasta reteta se poate gati si iarna dar cu bulion sau pasta de rosii.

Cica reteta e de origine italiana, din bucataria taranilor care, saraci fiind, reuseau astfel sa se hraneasca absolut onorabil – Papa del pomodorro se numeste – mancarica de rosii ar fi o traducere suficient de corecta?

Reteta asta face casa buna cu niste crutoane facute in casa.

Cateva cuvinte despre rosii…

Poate nu stiati dar biologic vorbind, rosiile intra la categoria fructe si este printre acele plante care ne sunt mai de folos ,nutritiv vorbind, gatite decat crude. 

Asta pentru ca contine licopen iar acesta se dubleaza atunci cand e expus la sursa de foc. Si credeti-ma ca vreti acest licopen, este un antioxidant extrem de benefic in prevenirea diverselor boli si a imbatranirii. Cand afli acestea, mai ca iti vine sa mananci rosii gatite toata ziua, nu?

Ceea ce puteti face foarte usor, mai ales ca am pe blog o gramada de retete care sa va inspire, de la o a doua varianta de supa de rosii, coapte de data asta, pana la sosul marinara, rosiile umplute la cuptor, gnocchi cu rosii si migdale sau rosiile pentru bruschete la borcan.

 

Supa de rosii cu busuioc – reteta completa, in format video si printabil

Ciorba de rosii cu busuioc

Supa de rosii cu busuioc

O supa simpla si extrem de aromata si gustoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie italiana, mediteraneana, usoara
Cuvinte cheie supa de rosii cu busuioc, supa de rosii cu crutoane, supa de rosii cu usturoi si busuioc
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 20 minutes
Portii 2 portii
Calorii 77kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 6 rosii
  • 2 catei usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei
  • crutoane de casa optional

Mod de preparare

  • Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins.
  • Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. 
  • Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc.
  • Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. 
  • Am asteptat sa dea in clocot, amestecand din cand in cand.
  • Am potrivit-o cu sare si piper.
  •  Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. 
  • Am gustat. Verdict: delicioasa.
  • Se poate servi cu galuste, cu taitei dar cel mai la indemana e sa o serviti cu crutoane crocante facute in casa.

Fotografia din 2010

Supa de rosii cu busuioc

Mie una mi-a placut la nebunie. Unde mai pui ca maine e post, bunatatea asta va fi numai buna sa-mi delecteze stomacelul la amiaza. O nebunie de vara! Si dureaza doar zece minute sa fie gata.:)))
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Supa de rosii coapte, regal de gusturi varatice, delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.