Supa de chimen

Supa de chimen, mancare dietetica, simpla, preparata rapid, cu ingrediente la indemana, pe cat de buna pe atat de sanatoasa. Cum se prepara supa de chimen.

Supa de chimen

 

Este o supa controversata: eu o ador, mama la fel, sora mea o detesta, tata n-o mananca dar nu pentru ca nu i-ar place ci pentru ca la internatul tehnic unde a stat cat a facut scoala, erau indopati enervant cu mult cu ea. Probabil pentru ca era ieftina si usor de facut. Este supa perfecta atunci cand am probleme cu fierea, da o stare binefacatoare stomacului si are un gust delicios cu conditia sa-ti placa chimenul. Incercati si vedeti daca va place.

* 2 linguri de ulei
* 1 ceapa taiata marunt
* doua linguri faina
* 2 litri supa de zarzavat
* 1 lingura chimen macinat
* sare
* paine prajita taiata cubulete

Supa de zarzavat da mai multa savoare supei si e mai hranatoare dar, daca nu aveti la indemana, e buna si apa simpla. Punem ceapa la prajit in ulei, dupa 2 – 3 minute adaugam faina, mestecam ca sa se incorporeze si sa prevenim formarea de cocoloase, iar dupa inca un minut stingem totul cu supa de zarzavat strecurata in prealabil pe care o adaugam putin cate putin, mestecand bine. Varsam deasupra chimenul si lasam la fiert un sfert de ora la foc mic. Mmm, ce miros…sanatos! Potrivim cu sare si, in farfurie, nu uitam sa adaugam crutoanele de paine prajita.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

2 Shares
Share
Pin2
+1
WhatsApp