Supa-crema de spanac
Am avut nitel spanac de la mama, prilej minunat sa prepar aceasta supa-crema de spanac, sora geamana a pilafului de spanac, o reteta care are (aproximativ) aceleasi ingrediente, doar ca este mai lunga si mai subtire, cu un gust aromat – dat de nucsoara presarata la sfarsit, o mancarica de primavara, colorata ca o pajiste vesela si explodand de vitamine.

Ca variatie, spanacul poate fi inlocuit cu urzici care, si ele, au valori nutritive extrem de ridicate iar, primavara, usturoiul poate fi inlocuit cu frunze de leurda (slabiciunea mea – recunosc). Usturoiul in varianta mai atenuata (cac deh, poate vreti sa aveti niste activitati sociale dupa masa) il putem gasi in pudra de usturoi pe care o gasim la naturisti – in esenta, aceasta pudra este usturoi maruntit si uscat, are un gust ceva mai discret si nu se simte ca miros. Cel putin asa am constatae eu.
Daca vrem ca supa-crema de spanac sa fie de post, ignoram etapa cu adaugarea liezonului si putem adauga niste fulgi de drojdie la sfarsit, dupa ce am luat supa de pe foc. O putem serci cu crutoane date cu usturoi si coapte pana la rumeneala in cuptor sau, varianta usoara, niste paine prajita si frecata cu nitel usturoi pentru aroma. Pofta buna!
Supa crema de spanac – reteta completa, printabila

Supa-crema de spanac
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1/2 kgr. spanac
- 1 ceapa taiata marunt
- 1 - 2 catei usturoi
- 1 1/2 l supa concentrata de pui
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- nucsoara
- crutoane de casa
liezon - optional
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri smantana
Mod de preparare
- Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei.
- Adaugam faina si o prajim, amestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze.
- Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si bine spalat.
- Cand acesta s-a fiert, il maruntim fie cu un un tocator de lemn fie cu un blender de mana.
- Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza.
- Turnam liezonul cu atentie in oala. Daca vrem o supa de post, sarim peste etapa cu liezonul si trecem direct la ultimul pas...
- Potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit.
- Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Imi place la nebunie spanacul…o sa fac si eu!merci pentru reteta!
Este buna, Tasha. Si usoara. La propriu si figurat.:)))))