S

Supa crema de linte (cu video atasat)

Supa crema de linte rosie, hranitoare si delicioasa, perfecta in post

Supa crema de linte, reteta hranitoare de post, cu ingrediente naturale, pline de vitamine si un gust delicios.

supa crema de linte

Saptamana trecuta, vrand sa verific ceva la o reteta, mi-am dat aminte ca nu am aceasta minunata supa publicata aici. Impardonabila omisiune.

Musai sa va spun ca e reteta perfecta in sezonul rece, mai ales cand e si post. Nu de alta dar lintea are fier, fibre, multe proteine, e satioasa si are un gust….delicios, de gradina aromata. Este si mai usor de gatit decat alte leguminoase pentru ca are un timp mai mic de fierbere- in maxim 30 de minute e gata.

Sunt muote sortimente de linte si nu sunt eu experta dar stiu ca lintea rosie e buna pentru supa, ciorbe cum e reteta de fata iar cea verde, maronie e buna la salate si mancaruri. Daca n-ati incercat pana acum orezul Mujadara, musai sa il incercati macar o data, noi suntem fani. Tot cu linte am facut o varianta vegetariana a englezescului Shepard’s pie care noua ne-a placut tare mult.

Si pentru ca tot m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta, am prestat si un video mobilizator de pofte culinare sanatoase. Priviti si incercati!

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Vezi cum se prepara supa crema de linte ( reteta video 2 minute)

]Nu uita sa te abonezi pentru noi retete video

Supa crema de linte rosie – reteta completa, printabila

Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie, hranitoare si delicioasa, perfecta in post
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie linte, linte rosie, mancare cu linte rosie, supa crema de legume, supa crema de linte
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 50 minutes
Portii 4 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 250 gr. linte rosie
  • 1 morcov
  • 2 radacini patrunjel micute
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 8 catei usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru calit
  • 1,2 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde, frunze bineinteles
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita piper cayenne
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Spalam, curatam si tocam grosier ceapa, morcovul, patrunjelul, telina plus 4 din cateii de usturoi.
  • Am incins niste ulei intr-o oala incapatoare si am pus legumele taiate la calit, timp de 10 minute, amestecand din cad in cand, picurand si putina apa ca sa nu se arda.
  • Am adaugat lintea rosie si 1 litru apa, am dat focul tare pana incepe supa sa bulbuceasca dupa care dam focul mai incet, punem capacul si lasam la fiert 20 de minute.
  • O data timpul trecut, adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, verdeata, 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti.
  • Saram si acoperim din nou, lasand la fiert pentru inca 10 de minute.
  • Mai adaugati apa daca este nevoie, probabil va fi, mai adaugam zeama de lamaie dupa gust, chimionul si piperul.
  • Cu un mixer vertical, am mixat supa pana a capatat o textura fina si matasoasa

Reteta video

Notes

Se serveste fierbinte, cu niste crutoane crocante nmuiate in licoare minunata. Pofta buna!

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667