S

Supa crema de linte (cu video atasat)

Supa crema de linte rosie, hranitoare si delicioasa, perfecta in post
blank

Supa crema de linte, reteta hranitoare de post, cu ingrediente naturale, pline de vitamine si un gust delicios.

supa crema de linte

Saptamana trecuta, vrand sa verific ceva la o reteta, mi-am dat aminte ca nu am aceasta minunata supa publicata aici. Impardonabila omisiune.

Musai sa va spun ca e reteta perfecta in sezonul rece, mai ales cand e si post. Nu de alta dar lintea are fier, fibre, multe proteine, e satioasa si are un gust….delicios, de gradina aromata. Este si mai usor de gatit decat alte leguminoase pentru ca are un timp mai mic de fierbere- in maxim 30 de minute e gata.

Sunt muote sortimente de linte si nu sunt eu experta dar stiu ca lintea rosie e buna pentru supa, ciorbe cum e reteta de fata iar cea verde, maronie e buna la salate si mancaruri. Daca n-ati incercat pana acum orezul Mujadara, musai sa il incercati macar o data, noi suntem fani. Tot cu linte am facut o varianta vegetariana a englezescului Shepard’s pie care noua ne-a placut tare mult.

Si pentru ca tot m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta, am prestat si un video mobilizator de pofte culinare sanatoase. Priviti si incercati!

Vezi cum se prepara supa crema de linte ( reteta video 2 minute)

]Nu uita sa te abonezi pentru noi retete video

Supa crema de linte rosie – reteta completa, printabila

blank

Supa crema de linte rosie

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Supa crema de linte rosie, hranitoare si delicioasa, perfecta in post
timp de pregatire 10 mins
timp de gatire 40 mins
timp total 50 mins
fel de mancare Supe si ciorbe
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 318 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 gr. linte rosie
  • 1 morcov
  • 2 radacini patrunjel micute
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 8 catei usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru calit
  • 1,2 l apa
  • 1 legatura patrunjel verde, frunze bineinteles
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita piper cayenne

Mod de preparare
 

  • Spalam, curatam si tocam grosier ceapa, morcovul, patrunjelul, telina plus 4 din cateii de usturoi.
  • Am incins niste ulei intr-o oala incapatoare si am pus legumele taiate la calit, timp de 10 minute, amestecand din cad in cand, picurand si putina apa ca sa nu se arda.
  • Am adaugat lintea rosie si 1 litru apa, am dat focul tare pana incepe supa sa bulbuceasca dupa care dam focul mai incet, punem capacul si lasam la fiert 20 de minute.
  • O data timpul trecut, adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, verdeata, 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti.
  • Saram si acoperim din nou, lasand la fiert pentru inca 10 de minute.
  • Mai adaugati apa daca este nevoie, probabil va fi, mai adaugam zeama de lamaie dupa gust, chimionul si piperul.
  • Cu un mixer vertical, am mixat supa pana a capatat o textura fina si matasoasa

Notite bine de stiut

Se serveste fierbinte, cu niste crutoane crocante nmuiate in licoare minunata. Pofta buna!

Nutrition

Serving: 200mlCalories: 318kcalCarbohydrates: 59gProtein: 19gFat: 1gSaturated Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 291mgPotassium: 1210mgFiber: 23gSugar: 6gVitamin A: 2740IUVitamin C: 34.7mgCalcium: 136mgIron: 6.1mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.