
Supa crema de linte, reteta hranitoare de post, cu ingrediente naturale, pline de vitamine si un gust delicios.
Saptamana trecuta, vrand sa verific ceva la o reteta, mi-am dat aminte ca nu am aceasta minunata supa publicata aici. Impardonabila omisiune.
Musai sa va spun ca e reteta perfecta in sezonul rece, mai ales cand e si post. Nu de alta dar lintea are fier, fibre, multe proteine, e satioasa si are un gust….delicios, de gradina aromata. Este si mai usor de gatit decat alte leguminoase pentru ca are un timp mai mic de fierbere- in maxim 30 de minute e gata.
Sunt muote sortimente de linte si nu sunt eu experta dar stiu ca lintea rosie e buna pentru supa, ciorbe cum e reteta de fata iar cea verde, maronie e buna la salate si mancaruri. Daca n-ati incercat pana acum orezul Mujadara, musai sa il incercati macar o data, noi suntem fani. Tot cu linte am facut o varianta vegetariana a englezescului Shepard’s pie care noua ne-a placut tare mult.
Si pentru ca tot m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta, am prestat si un video mobilizator de pofte culinare sanatoase. Priviti si incercati!
[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]
Vezi cum se prepara supa crema de linte ( reteta video 2 minute)
]Nu uita sa te abonezi pentru noi retete video
Supa crema de linte rosie – reteta completa, printabila

Supa crema de linte rosie
Ingrediente
- 250 gr. linte rosie
- 1 morcov
- 2 radacini patrunjel micute
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 1 lamaie
- 8 catei usturoi
- ulei de floarea soarelui pentru calit
- 1,2 l apa
- 1 legatura patrunjel verde, frunze bineinteles
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita piper cayenne
Mod de preparare
- Spalam, curatam si tocam grosier ceapa, morcovul, patrunjelul, telina plus 4 din cateii de usturoi.
- Am incins niste ulei intr-o oala incapatoare si am pus legumele taiate la calit, timp de 10 minute, amestecand din cad in cand, picurand si putina apa ca sa nu se arda.
- Am adaugat lintea rosie si 1 litru apa, am dat focul tare pana incepe supa sa bulbuceasca dupa care dam focul mai incet, punem capacul si lasam la fiert 20 de minute.
- O data timpul trecut, adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, verdeata, 4 catei de usturoi curatati si zdrobiti.
- Saram si acoperim din nou, lasand la fiert pentru inca 10 de minute.
- Mai adaugati apa daca este nevoie, probabil va fi, mai adaugam zeama de lamaie dupa gust, chimionul si piperul.
- Cu un mixer vertical, am mixat supa pana a capatat o textura fina si matasoasa
Reteta video
Notes
[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]