Ce aflati din aceasta postare

Supa crema de gulie este o reteta culinara ce ne propune o mancare cu o textura de supa fina si mai mult ca sigur delicioasa pentru cei care apreciaza gustul guliei.
Nu stiu voi dar eu una sunt mare fana a guliei. Are o savoare plina de prospetime si da un gust tare bun, mai ales in ciorbe. Si e perfecta daca vrei sa iti mentii silueta, ceea ce, sa recunoastem, e o preocupare de capatai a oricarei femei.
Supa crema de gulie, reteta VIDEO
Supa crema de gulie, reteta VIDEONu o fi cea mai folosita leguma din bucataria romaneasca dar gulia este o leguma foarte sanatoasa, vitalizanta, dieteticoasa, continand multa vitamina C si potasiu. Este foarte recomandata in curele de slabire.
Se recomanda si pentru diabetici – avand efect de stabilizare a glucozei din sange dar si pentru eliminarea edemelor.
Nu se recomanda a se consuma de persoanele cu probleme de tiroida deoarece contine glicosinolați care inhiba asimilarea iodului in organism.
Cateva detalii despre reteta…
Daca ati rasfait numai nitel blogul meu, cred ca ati remarcat ca imi plac supele crema. Oricare din ele este cea mai buna supa crema de legume… Toate sunt gustoase, toate au acel gust concentrat de legume, de parca ai gusta o gradina roditoare adunata intr-o lingura. Dar pentru supa crema de gulii parca am o slabiciune speciala.
Ca orice supa crema, si aceasta mancare necesita rabdare si nitel dichis. Dar se prepara usor si rezultatul merita din plin efortul.
Companionul perfect pentru asemenea textura matasoasa sunt crutoanele care dau nota crocanta preparatului. Sunt usor de preparat in casa si sunt gata in 20 de minute. Aveti deja reteta, se fac foarte usor si e o metoda grozava de a recicla paine mai veche.
Pentru un plus de gust si savoare, puteti adauga si putin parmezan ras foarte fin si bucatele de bacon prajit pana a capatat o textura crocanta.
Supa crema de gulii – reteta printabila
Inapoi la reteta video

Supa crema de gulii
Ingrediente
- 4– 5 gulii de marime potrivita
- 3 cartofi
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 1 lingura unt
- 1 galbenus de ou
- 100 g smantana
- 1 lingura faina optional
- sare dupa gust
- nucsoara
- 1 foaie dafin
Mod de preparare
- Curatam gulia si cartofii de coaja, le spalam si le taiem felii, punandu-le la fiert in apa cu putina sare.
- Asteptam sa se fiarba bine dupa care asteptam sa se raceasca si omogenizam totul pasandu-le in blender.
- Intr-o alta oala, pregatim un rantas astfel: punem la prajit in unt ceapa taiata iar cand aceasta s-a inmuiat, adaugam faina si o prajim, avand grija sa nu-si schimbe culoarea.
- Stingem totul adaugand cate putin supa de legume mixata si amestecand bine dupa care lasam sa fiarba pentru vreo 10 minute.
- Este momentul sa desavarsim totul, adaugand liezonul; intr-un blidisel, amestecam smantana, faina si galbenusul de ou peste care adaugam, putin cate putin, un polonic cu ciorba fierbinte, omogenizam totul cu grija si turnam incet in oala cu ciorba, amestecand in continuu., dupa care dam imediat focul incet, astfel incat supa sa nu fiarba.
- Inca doua minute pe foc foarte mic si este gata.
Calorii si nutrienti

Delicioasa aceasta supa crema de gulie! Pofta buna!