| |

Supa crema de dovleac cu portocale

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta  delicioasa, cu o textura matasoasa, plina de condimente si gusturi, dulce – picant – sarata, cate putin din toate – splendoarea toamnei intr-o farfurie.

Supa crema de dovleac cu portocale

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta geniala, trebuie s-o incercati.

Trebuie sa recunosc, am o mare slabiciune pentru dovleac. Iarna mananc cantitati respectabile – una din variantele preferate este copt in cuptor -mmmm. Dar trebuie sa recunosc ca gatit in diverse combinatii este nepretuit. Musai sa testati dovleacul in supa, e o varianta de comfort food cum ii zic englezii. Adica acel gen de mancare care iti da o stare de bine, care te rasfata, genul de mancare pe care-l servesti  infofolit in paturica pufoasa si intins agale in fata ocului din vatra.

Anul trecut, am incercat o varianta – supa – crema de dovleac – foarte gustoasa, va jur. Anul asta am incercat o noua varianta, cea de fata, cu un catralion de nuante de condimente si gusturi, dulce armonizat cu un strop de picant si cu o lingurita de sarat – tot ingrediente naturale, unul si unul. Ce mai, sanatate in farfurie!

Si daca tot suntem la capitolul dovleac, musai sa testati si piureul de dovleac, o garnitura pe cat de fina pe atat de buna. De asemenea, va recomand calduros reteta de hummus cu dovleac publicata de mine pe www.lauralaurentiu.ro.

publicitate

Pentru supa clara din reteta de mai jos va recomand calduros supa concentrata de pasare sau supa concentrata de legume. Categoric gustul final va fi muuuuult inbunatatit. Cantitatile de mai jos le puteti ajusta in functie de propriile preferinte. Eu de pilda am adaugat mai putin ghimbir din motive de preferinte personale. Iar cu nucsoara….. se poate spune ca uneori sunt (excesiv de) generoasa. Dar …noi sa fim sanatosi!

Si bine hraniti!:)))

Supa crema de dovleac cu portocale – reteta completa, printabila

blank

Supa crema de dovleac cu portocale

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O supa delicioasa, tomnatica cu gust bogat si ingrediente naturale
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 45 minutes
fel de mancare Supe si ciorbe
bucatarie usoara
portii 6 portii
calorii 126 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr pulpa de dovleac
  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Se decojesc cartofii, se spala, se taie cuburi.
  • La fel procedam si cu pulpa de dovleac.
  • Tocam ceapa curatata si catelul de usturoiul, apoi le calim intr-o oala de supa in unt incins pana se inmoaie.
  • Adaugam dovleacul, cartofii, ghimbirul, le calim impreuna.
  • Turnam vinul, suc si supa si se lasa sa fiarba supa circa 30 minute.
  • Cand sunt gata, le pasam (eu am olosit un mixer vertical), am potrivit la gust cu sare, piper si nucsoara.
  • Se serveste ornata cu smantana (eu adaug smantana doar in farfurie dar sepoate adauga si direct in toata supa daca vreti), seminte de dovleac si coriandru verde.
  • Ca la orice supa - crema care se respecta, si acesteia ii cade bine compania crutoanelor pe care le puteti face usor in casa, dati click aici sa vedeti reteta.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pentru curatarea cojii de pe pulpa, recomand folosirea unui cutit de legume cu care…barberim dovleacul, gasesc metoda ca fiind foarte convenabila si rapida…Oricum…Pofta buna!

supadovleac

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.