Supa crema de dovleac cu portocale

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta de supa crema delicioasa, cu o textura matasoasa, plina de condimente si gusturi, dulce – picant – sara, cate putin din toate – splendoarea toamnei intr-o farfurie.

Supa crema de dovleac cu portocale

 

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta geniala, trebuie s-o incercati.

Trebuie sa recunosc, am o mare slabiciune pentru dovleac si iarna mananc cantitati respectabile – una din variantele preferate este copt in cuptor -mmmm. Dar trebuie sa recunosc ca gatit in diverse combinatii este nepretuit. Musai sa testati dovleacul in supa, e o varianta de comfort food cum ii zic englezii, adica acel gen de mancare care iti da o stare de bine, care te rasfata, genul de mancare pe care-l servesti  infofolit in paturica pufoasa si intins agale in fata ocului din vatra.

Anul trecut, am incercat o varianta – supa – crema de dovleac – absolut delicioasa, va jur, anul asta am incercat o noua varianta – supa crema de dovleac cu portocale: delicioasa, cu o textura matasoasa, un catralion de nuante de condimente si gusturi, dulce armonizat cu un strop de picant si cu o lingurita de sarat – tot ingrediente naturale, unul si unul. Ce mai, sanatate in farfurie!

Pentru supa clara din reteta de mai jos va recomand calduros supa concentrata de pasare sau supa concentrata de legume, categoric gustul final va fi muuuuult inbunatatit. Cantitatile de mai jos le puteti ajusta in functie de propriile preferinte, eu de pilda am adaugat mai putin ghimbir din motive de preferinte personale iar cu nucsoara….. se poate spune ca uneori sunt (excesiv de) generoasa. Dar …noi sa im sanatosi! Si bine hraniti!:)))

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Supa crema de dovleac cu portocale

O supa delicioasa, tomnatica cu gust bogat si ingrediente naturale
Tip de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie usoara
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 45 minutes
portii 6 portii
Calorii 126 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de dovleac
  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml supa clara
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  1. Se decojesc cartofii, se spala, se taie cuburi.
  2. La fel procedam si cu pulpa de dovleac.
  3. Tocam ceapa curatata si catelul de usturoiul, apoi le calim intr-o oala de supa in unt incins pana se inmoaie.
  4. Adaugam dovleacul, cartofii, ghimbirul, le calim impreuna.
  5. Turnam vinul, suc si supa si se lasa sa fiarba supa circa 30 minute.
  6. Cand sunt gata, le pasam (eu am olosit un mixer vertical), am potrivit la gust cu sare, piper si nucsoara.
  7. Se serveste ornata cu smantana (eu adaug smantana doar in farfurie dar sepoate adauga si direct in toata supa daca vreti), seminte de dovleac si coriandru verde.
  8. Ca la orice supa - crema care se respecta, si acesteia ii cade bine compania crutoanelor pe care le puteti face usor in casa, dati click aici sa vedeti reteta.

Nutrition Facts
Supa crema de dovleac cu portocale
Amount Per Serving (200 g)
Calories 126
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Pentru curatarea cojii de pe pulpa, recomand folosirea unui cutit de legume cu care…barberim dovleacul, gasesc metoda ca iind foarte convenabila si rapida…Oricum…Pofta buna!

supadovleac

 

Supa crema de dovleac cu portocale, o gustoasa reteta tomnatica, simplu de facut, cu ingrediente sezoniere si condimente ingenios combinate

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

34 Shares
Share23
Pin10
+11
WhatsApp