S

Supa crema de dovleac cu portocale

O supa delicioasa, tomnatica cu gust bogat si ingrediente naturale

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta  delicioasa, cu o textura matasoasa, plina de condimente si gusturi, dulce – picant – sarata, cate putin din toate – splendoarea toamnei intr-o farfurie.

Supa crema de dovleac cu portocale

Supa crema de dovleac cu portocale este o reteta geniala, trebuie s-o incercati.

Trebuie sa recunosc, am o mare slabiciune pentru dovleac. Iarna mananc cantitati respectabile – una din variantele preferate este copt in cuptor -mmmm. Dar trebuie sa recunosc ca gatit in diverse combinatii este nepretuit. Musai sa testati dovleacul in supa, e o varianta de comfort food cum ii zic englezii. Adica acel gen de mancare care iti da o stare de bine, care te rasfata, genul de mancare pe care-l servesti  infofolit in paturica pufoasa si intins agale in fata ocului din vatra.

Anul trecut, am incercat o varianta – supa – crema de dovleac – foarte gustoasa, va jur. Anul asta am incercat o noua varianta, cea de fata, cu un catralion de nuante de condimente si gusturi, dulce armonizat cu un strop de picant si cu o lingurita de sarat – tot ingrediente naturale, unul si unul. Ce mai, sanatate in farfurie!

Si daca tot suntem la capitolul dovleac, musai sa testati si piureul de dovleac, o garnitura pe cat de fina pe atat de buna. De asemenea, va recomand calduros reteta de hummus cu dovleac publicata de mine pe www.lauralaurentiu.ro.

Pentru supa clara din reteta de mai jos va recomand calduros supa concentrata de pasare sau supa concentrata de legume. Categoric gustul final va fi muuuuult inbunatatit. Cantitatile de mai jos le puteti ajusta in functie de propriile preferinte. Eu de pilda am adaugat mai putin ghimbir din motive de preferinte personale. Iar cu nucsoara….. se poate spune ca uneori sunt (excesiv de) generoasa. Dar …noi sa fim sanatosi!

Si bine hraniti!:)))

Supa crema de dovleac cu portocale – reteta completa, printabila

Supa crema de dovleac cu portocale

O supa delicioasa, tomnatica cu gust bogat si ingrediente naturale
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie supa crema de dovleac cu portocale
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 6 portii
Calorii 126kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de dovleac
  • 300 ml suc de portocale
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Se decojesc cartofii, se spala, se taie cuburi.
  • La fel procedam si cu pulpa de dovleac.
  • Tocam ceapa curatata si catelul de usturoiul, apoi le calim intr-o oala de supa in unt incins pana se inmoaie.
  • Adaugam dovleacul, cartofii, ghimbirul, le calim impreuna.
  • Turnam vinul, suc si supa si se lasa sa fiarba supa circa 30 minute.
  • Cand sunt gata, le pasam (eu am olosit un mixer vertical), am potrivit la gust cu sare, piper si nucsoara.
  • Se serveste ornata cu smantana (eu adaug smantana doar in farfurie dar sepoate adauga si direct in toata supa daca vreti), seminte de dovleac si coriandru verde.
  • Ca la orice supa - crema care se respecta, si acesteia ii cade bine compania crutoanelor pe care le puteti face usor in casa, dati click aici sa vedeti reteta.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Supa crema de dovleac cu portocale
Amount Per Serving (200 g)
Calories 126
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Pentru curatarea cojii de pe pulpa, recomand folosirea unui cutit de legume cu care…barberim dovleacul, gasesc metoda ca fiind foarte convenabila si rapida…Oricum…Pofta buna!

supadovleac

  1. Pingback:Piure de dovleac, reteta colorata, nutritiva, versatila, perfecta toamna

  2. Pingback:Supa de morcovi cu ghimbir, hranitoare si perfecta iarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *