Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci este un preparat vegan, absolut delicios in care simti o explozie de prospetime vegetala, o lingura pare sa cuprinda gradina toata.

Supa crema de ciuperci

Aceasta postare poate contine linkuri afiliate, parerile exprimate de mine sunt insa obiective si prezentate cu buna credinta.

Varianta este de post, variatiile pornind de la aceasta reteta pot contine smantana, cascaval ras foarte fin si am mai auzit de o varianta cu branza topita. Nu le-am incercat pentru ca sunt prea…indragostita de prima varianta. Oricum daca va roade curiozitatea, puteti adauga nitica smantana pentru variatie.  Simplu si gustos.

Din ratiuni nutritive dar si pentru ca imi plac foarte mult, eu adaug la final si o lingura de fulgi de drojdie.

Alaturi de supa crema de ciuperci, musai sa pregatiti niste crutoane eventual cu aroma de usturoi sau, daca timpul va lipseste (desi e vorba de doar 20 de minute), va descurcati si cu niste paine prajita care sa dea o nota crocanta bunatatii din farfurie.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Supa crema de ciuperci – reteta completa, printabila

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

O ciorbita vegetala, simpla si foarte gustoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie supa crema de ciuperci, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci de post, supa crema de ciuperci fara smantana, supa crema de ciuperci reteta simpla, supa crema vegana de ciuperci
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii
Calorii 145kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, da un apel folosind @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei!

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 - 2 cepe
  • 2 -3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional
Vrei sa ne inpretenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Intr-o oala, punem la fiert in apa ciupercile, telina si pastarnacul maruntite.
  • Cand aceastea sunt fierte,  le maruntim cu un blender vertical pana se transforma in pasta fina.
  • Curatam si taiem cat mai marunt ceapa pe care o calim intr-o oala in care am incins putin ulei. Cand se inmoaie ceapa, adaugam si faina.
  • Mai lasam foarte putin si turnam deasupra pasta fina de ciuperci pasate, amestecand atent ca sa se omogenizeze faina in supa.
  • Mai adaugam apa (in functie de cat de fluida vrem supa - mie imi place mai consistenta), eu pun si vegeta - nu din aceea cu E-uri ci legume simple deshidratate (cumparate de la naturisti).
  • Mai lasam sa fiarba vreo zece minute sau pana capata consistenta noastra preferata (unii vrem o textura mai groasa, altii o textura mai fluida) dupa care luam de pe foc si inainte de a o savura, musai sa alaturam niste crutoane crocante, companionul perfect al supelor crema.
  • Pentru un plus de nutrienti, va recomand sa presarati peste supa aburinda si o lingura (nu mai mult) de fulgi de drojdie - despre multiplele beneficii ale acestor fulgi , am scris pe larg aici

Reteta video

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Supa crema de ciuperci
Amount Per Serving (200 g)
Calories 145
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Supa crema de ciuperci

Sa ne fie de bine!

 [su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Categoriessupe si ciorbe
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *