Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci este un preparat vegan, absolut delicios in care simti o explozie de prospetime vegetala, o lingura pare sa cuprinda gradina toata.

Supa crema de ciuperci

Aceasta postare poate contine linkuri afiliate, parerile exprimate de mine sunt insa obiective si prezentate cu buna credinta.

Varianta este de post, variatiile pornind de la aceasta reteta pot contine smantana, cascaval ras foarte fin si am mai auzit de o varianta cu branza topita. Nu le-am incercat pentru ca sunt prea…indragostita de prima varianta. Oricum daca va roade curiozitatea, puteti adauga nitica smantana pentru variatie.  Simplu si gustos.

Din ratiuni nutritive dar si pentru ca imi plac foarte mult, eu adaug la final si o lingura de fulgi de drojdie.

Alaturi de supa crema de ciuperci, musai sa pregatiti niste crutoane eventual cu aroma de usturoi sau, daca timpul va lipseste (desi e vorba de doar 20 de minute), va descurcati si cu niste paine prajita care sa dea o nota crocanta bunatatii din farfurie.

Supa crema de ciuperci – reteta completa, printabila

Supa crema de ciuperci
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Supa crema de ciuperci

O ciorbita vegetala, simpla si foarte gustoasa
Tip de reteta Supe si ciorbe
Bucatarie usoara
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
portii 4 portii
Calorii 145 kcal
Autor Laura

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 - 2 cepe
  • 2 -3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura fulgi de drojdie optional

Mod de preparare

  1. Intr-o oala, punem la fiert in apa ciupercile, telina si pastarnacul maruntite.

  2. Cand aceastea sunt fierte,  le maruntim cu un blender vertical pana se transforma in pasta fina.

  3. Curatam si taiem cat mai marunt ceapa pe care o calim intr-o oala in care am incins putin ulei. Cand se inmoaie ceapa, adaugam si faina.
  4. Mai lasam foarte putin si turnam deasupra pasta fina de ciuperci pasate, amestecand atent ca sa se omogenizeze faina in supa.

  5. Mai adaugam apa (in functie de cat de fluida vrem supa - mie imi place mai consistenta), eu pun si vegeta - nu din aceea cu E-uri ci legume simple deshidratate (cumparate de la naturisti).

  6. Mai lasam sa fiarba vreo zece minute sau pana capata consistenta noastra preferata (unii vrem o textura mai groasa, altii o textura mai fluida) dupa care luam de pe foc si inainte de a o savura, musai sa alaturam niste crutoane crocante, companionul perfect al supelor crema.
  7. Pentru un plus de nutrienti, va recomand sa presarati peste supa aburinda si o lingura (nu mai mult) de fulgi de drojdie - despre multiplele beneficii ale acestor fulgi , am scris pe larg aici

Nutrition Facts
Supa crema de ciuperci
Amount Per Serving (200 g)
Calories 145
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Supa crema de ciuperci

Sa ne fie de bine!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Lasă un răspuns

*