S

Sunca din piept de pasare

Sunca din piept de pasare, gustoasa si sanatoasa

Sunca din piept de pasare, o reteta tip aperitiv sau gustare, usor de facut in casa si mai sanatoasa decat in comert.

sunca din piept de pasare

Miha este o maestra a bucatariei, blogul ei este ca un cufar magic de bunatati nesfarsite, musai sa mananci bine inainte sa o vizitezi si tot vei simti in timp ce “rasfoiesti” cum incep sa te bantuie pofte insistente. Miha este o maestra a dulciurilor dar nu din acestea mi-am propus eu sa incerc o reteta si m-am indreptat spre ceva de zi cu zi: o sunca din piept de pui – varianta originara o gasiti aici, nu e din piept de pui ca sunca mea ci din piept de curcan. Cu acest prilej, o imbratisez virtual pe Miha si ii multumesc ca exista – si ea si blogul ei.

Pornind de la reteta ei, am facut si eu propria varianta, in care am introdus condimentele mele preferate pe care le-am maruntit lejer in mojar. Data viitoare mi-am propus sa le maruntesc mai tare ca sa vad diferentele (s-ar putea sa nu fie notabile). Mi-am mai propus sa tin carnea in saramura nitel inainte de a o gati ca sa absoarba sare. Acestea fiind zise, sa incepem.

Sunca din piept de pasare – reteta completa, printabila

Sunca din piept de pasare

Sunca din piept de pasare, gustoasa si sanatoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie sunca din piept de pui
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 8 portii
Calorii 15kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 bucata piept de pasare (pui, curcan, rata...)
  • 1 cana apa
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi dafin
  • 4 catei usturoi

condimente

  • 1 lingura boia de ardei - mai ales pentru culoare:)))
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boabe de mustar fara varf (am folosit un amestec de piper rosu, roz, alb si negru)
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingura legume deshidratate - nu vegeta! legume deshidratate simple, eu am cumparat astfel de amestecuri de la magazine naturiste, au doar ingrediente naturale, fara potentiatori de gust, stabilizatori si alte.....dracovenii.
  • 1/2 lingura sare
  • 1 galbenus de ou
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Am luat o bucata de piept de pui, am curatat-o de piele si, in cazul meu, de os, si am legat-o cu o ata/sfoara de jur imprejur sa-i dau o forma (cat mai) de sul. 
  • Am sarat si piperat carnea, am tavalit-o prin boia (dulce) pe toate partile.
  • Am asezat carnea intr-un vas, am turnat supa/apa cu nitel ulei, niste foi de dafin, catei de usturoi (musai). 
  • Am acoperit ermetic cu capacul (ori o folie de aluminiu) si am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade C. 
  • Am lasat-o acolo cam o ora.....
  • Timp in care am preparat condimentele, le-am amestecat si le-am maruntit in mojar. Eu am dat niste cantitati dar adevarul e ca am facut amestecul....la ochi.
  • Dupa o ora, am scos carnea si am uns-o cu galbenus de ou.
  • Dupa coacere, am uns pieptul cu galbenus de ou - Miha zice ulei dar m-am luat dupa soacra care ma asista sfatoasa. Sincer nu stiu daca se simte vreo diferenta intre a unge cu ulei si unge cu galbenus. Ideea este ca bucata de piept deja fiarta inabusit devine....lipicioasa, stare numai buna ca sa fie tavalita prin condimente, dupa care o punem la loc in tava dar pe uscat (adica varsam lichidul in care a fiert pana atunci) si o mai punem o tura la cuptor pentru uvertura finala - la foc mic ca sa se coaca incet dar fara sa se usuce. Dureaza in jur de 30 de minute, eu am scos-o mai devreme de frica sa nu se usuce (urasc pieptul de pui uscat).
  • Am tavalit bucata de piept prin condimente, dupa care am pus-o la loc in tava dar pe uscat (adica varsam lichidul in care a fiert pana atunci). Am mai pus-o o tura la cuptor, la foc mic ca sa se coaca incet dar fara sa se usuce. 
  • Dureaza in jur de 30 de minute, eu am scos-o mai devreme de frica sa nu se usuce).
  • O lasam sa se raceasca si....e gata de savurat: pe sandwichuri, in salate....Cum ne ajuta imaginatia:) si pofta.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Sunca din piept de pasare
Amount Per Serving (50 g)
Calories 15 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 24mg8%
Sodium 26mg1%
Carbohydrates 0g0%
Fiber 0g0%
Sugar 0g0%
Protein 0g0%
Vitamin A 110IU2%
Vitamin C 0.2mg0%
Calcium 5mg1%
Iron 0.2mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Crostini cu cascaval si sunca, mini-aperitive italiene lejere si usor de facut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *