|

Sufleu de peste

Sufleu de peste, o reteta tip aperitiv, interesanta, spornica, explicata pas cu pas.

publicitate

Sufleu de peste
 
Imi place pestele. E gustos, usor si sanatos si exista o multitudine de moduri de a-l prepara.
L-am preparat sub forma de salate aici si aici sau sub forma de pasta aici.
E prima oara cand incerc a gati un astfel de reteta dar pot spune ca a fost o experienta reusita. Rezultatul a fost un preparat aromat si rafinat. Cand este asezat pe farfurie, trebuie manipulat cu nitica grija deoarece poate fi usor sfaramicios. Dar aromele…

Sufleu de peste – reteta completa, printabila

Sufleu de peste

Sufleu de peste

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Sufleu de peste, o reteta simpla si hranitoare
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie franceza
portii 4 portii
calorii 109 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 300 gr. peste sau file de peste
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt
  • 1 ceasca lapte ­
  • 2 bucati ou
  • 1 lingura branza sau cascaval ras

Mod de preparare
 

  • Se fierbe pestele, i se scot oasele si pielea (daca e cazul) si se sfarama in bucati cat mai mici.
  • Intr-o oala pe foc, se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt, stingandu-se cu o ceasca cu lapte.
  • Totul se amesteca pana da in clocot dar nu sa lasa a se ingrosa prea tare.
  • Se ia de pe foc si amesteca cu pestele facut farame, se mai adauga o bucatica de unt si se potriveste la gust cu sare si piper. 
  • Dupa ce se mai raceste, se mai adauga 2 galbenusuri si se amesteca bine.
  • Aceasta compozitie se va amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o oala tapetata cu unt. 
  • Eu, personal, prefer sa tapetez cu hartie de copt, atat pe fundul vasului cat si pe margini. Dar fiecare cum e obisnuit.
  •  Deasupra se presara branza sau cascaval ras.
  • Focul trebuie sa fie potrivit, temperatura la care sufleul va creste frumos. 
  • Va fi gata in aproximativ trei sferturi de ora.

Notite bine de stiut

Nu uitati sa asezonati cu nitelus mujdei de usturoi, hrean sau orice altceva va face placere. Se consuma cald.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

 Pofta buna!
 

publicitate

Similar Posts

3 Comments

  1. De fapt, am gatit acest sufleu cautand o reteta pe care am incercat-o in Franta, era absolut divina. Este foarte gustoasa si aceasta dar nu ca aceea. Asa ca sunt inca in cautare. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.