Sufleu de peste
Sufleu de peste, o reteta tip aperitiv, interesanta, spornica, explicata pas cu pas.

Sufleu de peste – reteta completa, printabila

Sufleu de peste
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 300 gr. peste sau file de peste
- 1 lingura faina
- 2 linguri unt
- 1 ceasca lapte
- 2 bucati ou
- 1 lingura branza sau cascaval ras
Mod de preparare
- Se fierbe pestele, i se scot oasele si pielea (daca e cazul) si se sfarama in bucati cat mai mici.
- Intr-o oala pe foc, se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt, stingandu-se cu o ceasca cu lapte.
- Totul se amesteca pana da in clocot dar nu sa lasa a se ingrosa prea tare.
- Se ia de pe foc si amesteca cu pestele facut farame, se mai adauga o bucatica de unt si se potriveste la gust cu sare si piper.
- Dupa ce se mai raceste, se mai adauga 2 galbenusuri si se amesteca bine.
- Aceasta compozitie se va amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o oala tapetata cu unt.
- Eu, personal, prefer sa tapetez cu hartie de copt, atat pe fundul vasului cat si pe margini. Dar fiecare cum e obisnuit.
- Deasupra se presara branza sau cascaval ras.
- Focul trebuie sa fie potrivit, temperatura la care sufleul va creste frumos.
- Va fi gata in aproximativ trei sferturi de ora.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mmmm f bun. L-an notat! 🙂
De fapt, am gatit acest sufleu cautand o reteta pe care am incercat-o in Franta, era absolut divina. Este foarte gustoasa si aceasta dar nu ca aceea. Asa ca sunt inca in cautare. :))