Spuma de portocale
|

Spuma de portocale

Spuma de portocale, reteta simpla, fructata, aerata, usor de facut, cu o textura lejera si aerata. 
DSCF3550

Un desert light, usor de facut. L-as recomanda dupa o masa copioasa sau intr-o zi fierbinte de vara. Vara in general prefer genul acesta de deserturi: gelatine din fructe, inghetate, granite si hihihi, nu cred ca-s singura cu aceste preferinte. Reteta aceasta de spuma de portocale o am de la o amica nordica (finlandeza get beget), mare amatoare de astfel de bunatati.  

Spuma de portocale – reteta completa. printabila

Spuma de portocale

Spuma de portocale

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un desert extrem de lejer si savuros
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 0 minutes
timp de racire 1 hour
timp total 20 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 2 portii
calorii 125 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 bucati ou
  • 50 gr. zahar
  • 15 gr. gelatina 3 plicuri
  • 2 bucati portocale
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare
 

  • Radem portocalele de coaja portocalie. 
  • Stoarcem sucul intr-o craticioara in care turnam apoi gelatina si-o punem pe foc mediu, amestecand intr-un ca sa nu dea in clocot (se distruge gelatina).
  • Dupa ce a stat pe foc fierbinte cam un minut, stingem focul si o lasam sa se raceasca putin. 
  • In doua boluri, separam ouale, batem albusurile spuma tare cu putin praf de sare.
  • Galbenusurile le mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa. 
  • Adaugam sucul de portocale racit si semi-inchegat, il integram in crema, adaugam esentele si coaja de portocale (dupa preferinta, puteti folosi vanilie sau portocale pentru o potentare a gustului – eu am preferat esenta de lamaie), mai mixam putin.
  • Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri (cu grija sa nu se lase spuma) si o asezam in pahare. 
  • O tinem la frigider minim vreo ora sau pana la servire.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

P.S. Hihi, am uitat, serviti spuma cu niste biscuitei sablati sau chiar niscaiva inghetata. Varaaaa!:)))

Cateva notite de final

Reteta de spuma de portocale contine ou crud. Stiu ca multa lume e reticenta la oul crud din deserturi. Eu nu sunt unul din ei, as manca oua si crude. Cel putin, o faceam cand eram mica. Da, stiu, sunt o ciudata.

Oricum, daca sunteti din persoanele reticente, exista o metoda de a prepara oul la bain marie. Chestiunea este ca eu totusi ma indoiesc ca prin aceasta metoda se ating temperaturi suficient de mari cat sa distruge salmonella.

Asadar daca aveti reticente la oul crud, reteta aceasta nu e chiar pentru voi dar puteti incerca alte variante de desert.

Similar Posts

7 Comments

  1. Laura, gelatina se toarna calda in compozitie? Trebuie consumata imediat pentru ca ouale sunt netratate termic. Neaparat o sa incerc si eu, pentru ca trebuie sa fie foarte buna. Felicitari si o saptamana frumoasa sa ai!

  2. Calduta. Si se mesteca des pana atunci ca sa nu apuce sa se inchege inainte de a fi bagata in oua. Se consuma dupa ce sta putin la frigider dar numai putin.

  3. Lui Andreiutu ii place tare spuma asta, eu una prefer granitele care lui nu-i sunt inca accesibile (hihihi mami stie de ce), am si o reteta de gelatina de fructe tot de la finlandeza e un deliciu, o s-o postez cat de curand.

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.