Spuma de portocale
Un desert extrem de lejer si savuros
Spuma de portocale

Spuma de portocale, reteta simpla, fructata, aerata, usor de facut, cu o textura lejera si aerata. 
DSCF3550

Un desert light, usor de facut. L-as recomanda dupa o masa copioasa sau intr-o zi fierbinte de vara. Vara in general prefer genul acesta de deserturi: gelatine din fructe, inghetate, granite si hihihi, nu cred ca-s singura cu aceste preferinte. Reteta aceasta de spuma de portocale o am de la o amica nordica (finlandeza get beget), mare amatoare de astfel de bunatati.  

Spuma de portocale – reteta completa. printabila

Spuma de portocale

Spuma de portocale

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un desert extrem de lejer si savuros
timp de pregatire 20 mins
timp de gatire 0 mins
timp de racire 1 hr
timp total 20 mins
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 2 portii
calorii 125 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 bucati ou
  • 50 gr. zahar
  • 15 gr. gelatina 3 plicuri
  • 2 bucati portocale
  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare
 

  • Radem portocalele de coaja portocalie. 
    blank
  • Stoarcem sucul intr-o craticioara in care turnam apoi gelatina si-o punem pe foc mediu, amestecand intr-un ca sa nu dea in clocot (se distruge gelatina).
    blank
  • Dupa ce a stat pe foc fierbinte cam un minut, stingem focul si o lasam sa se raceasca putin. 
  • In doua boluri, separam ouale, batem albusurile spuma tare cu putin praf de sare.
  • Galbenusurile le mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa. 
  • Adaugam sucul de portocale racit si semi-inchegat, il integram in crema, adaugam esentele si coaja de portocale (dupa preferinta, puteti folosi vanilie sau portocale pentru o potentare a gustului – eu am preferat esenta de lamaie), mai mixam putin.
    blank
  • Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri (cu grija sa nu se lase spuma) si o asezam in pahare. 
  • O tinem la frigider minim vreo ora sau pana la servire.

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Spuma de portocale
Amount Per Serving (200 ml)
Calories 125 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Cholesterol 4mg1%
Sodium 16mg1%
Carbohydrates 25g8%
Sugar 25g28%
Protein 7g14%
Vitamin C 0.5mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

P.S. Hihi, am uitat, serviti spuma cu niste biscuitei sablati sau chiar niscaiva inghetata. Varaaaa!:)))

Cateva notite de final

Reteta de spuma de portocale contine ou crud. Stiu ca multa lume e reticenta la oul crud din deserturi. Eu nu sunt unul din ei, as manca oua si crude. Cel putin, o faceam cand eram mica. Da, stiu, sunt o ciudata.

Oricum, daca sunteti din persoanele reticente, exista o metoda de a prepara oul la bain marie. Chestiunea este ca eu totusi ma indoiesc ca prin aceasta metoda se ating temperaturi suficient de mari cat sa distruge salmonella.

Asadar daca aveti reticente la oul crud, reteta aceasta nu e chiar pentru voi dar puteti incerca alte variante de desert.

CategoriesDesert
Tags
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Elena Toma says:

    Laura, gelatina se toarna calda in compozitie? Trebuie consumata imediat pentru ca ouale sunt netratate termic. Neaparat o sa incerc si eu, pentru ca trebuie sa fie foarte buna. Felicitari si o saptamana frumoasa sa ai!

  2. blank
    Laura says:

    Calduta. Si se mesteca des pana atunci ca sa nu apuce sa se inchege inainte de a fi bagata in oua. Se consuma dupa ce sta putin la frigider dar numai putin.

  3. blank
    Laura says:

    Lui Andreiutu ii place tare spuma asta, eu una prefer granitele care lui nu-i sunt inca accesibile (hihihi mami stie de ce), am si o reteta de gelatina de fructe tot de la finlandeza e un deliciu, o s-o postez cat de curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.