Spuma de portocale

Spuma de portocale

DSCF3550

Un desert light, usor de facut, l-as recomanda dupa o masa copioasa sau intr-o zi fierbinte de vara. Vara in general prefer genul acesta de deserturi: gelatine din fructe, inghetate, granite si hihihi, nu cred ca-s singura cu aceste preferinte. Reteta o am de la o amica nordica (finlandeza get beget), mare amatoare de astfel de bunatati.

– 2 oua
– 50 grame de zahar
– 15 gr gelatina (3 plicuri)
– 2 portocale
– esente
Radem portocalele de coaja portocalie si  stoarcem sucul intr-o craticioara in care turnam apoi gelatina si-o punem pe foc mediu, mestecand intr-un ca sa nu dea in clocot (se distruge gelatina).

DSCF3507 DSCF3510

Dupa ce a fiert cam un minut, stingem focul si o lasam sa se raceasca putin. In doua boluri, separam ouale, batem albusurile spuma tare cu putin praf de sare, galbenusurile le mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa, adaugam sucul de portocale racit si semi-inchegat, il integram in crema, adaugam esentele si coaja de portocale(dupa preferinta, puteti folosi vanilie sau portocale pentru o potentare a gustului – eu am preferat esenta de lamaie), mai mixam putin.

DSCF3513

Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri (cu grija sa nu se lase spuma) si o asezam in pahare. O tinem la frigider vreo ora sau pana la servire.

P.S. Hihi, am uitat, serviti spuma cu nniste biscuitei sablati sau chiar niscaiva inghetata. Varaaaa!:)))

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 7

  1. Laura, gelatina se toarna calda in compozitie? Trebuie consumata imediat pentru ca ouale sunt netratate termic. Neaparat o sa incerc si eu, pentru ca trebuie sa fie foarte buna. Felicitari si o saptamana frumoasa sa ai!

  2. Calduta. Si se mesteca des pana atunci ca sa nu apuce sa se inchege inainte de a fi bagata in oua. Se consuma dupa ce sta putin la frigider dar numai putin.

  3. Lui Andreiutu ii place tare spuma asta, eu una prefer granitele care lui nu-i sunt inca accesibile (hihihi mami stie de ce), am si o reteta de gelatina de fructe tot de la finlandeza e un deliciu, o s-o postez cat de curand.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.